Aux port only working on left side

Discussion in 'Gen III 2010+ Prius Audio and Electronics' started by nickfromny, May 11, 2011.

  1. nickfromny

    nickfromny Member since 2007

    Joined:
    May 26, 2007
    297
    18
    Skaneateles, NY
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Two
    2011 Aux port only working on left side. Its not the cable. Plug port seams loose and wiggles. Any suggestions.? Use for Sat Radio hook up.
     
  2. stevemcelroy

    stevemcelroy Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    867
    186
    Boulder, CO
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    II
    So, I assume that the radio and CD are working on both sides, and that you have checked the balance settings on the radio and satellite receiver - if so it would lead me to believe that it is the satellite receiver, the cable or the port. I know that you said that it is not the cable so I figure you swapped it out for another. Test the port by plugging in something like an ipod - try wiggling the plug when testing - if it is a problem with the port being loose you will likely hear some static and bursts of noise on the right - also remember that you have 2 ports and test both ends of the cable. Test the satellite receiver by plugging it into something - a home stereo, headphones, etc. This should tell you which item is giving you the problem and then you can have it repaired or replaced.
     
  3. Alexma

    Alexma Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    108
    7
    SoCal Chino Hills
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    What is the audio setting for the AUX port?

    I found that each type of input can have it's own audio settings.

    Maybe the AUX audio settings for balance got switched.

    Just a thought?!
     
  4. Much More Better

    Much More Better Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    620
    139
    Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    N/A
    Make sure you have a 3.5mm stereo cable. There are mono cables out there. I think the stereo have 2 rings on the jack, whereas the mono have only one ring.
     
  5. offroader

    offroader Junior Member

    Joined:
    May 8, 2011
    44
    0
    Canada
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    Yes sounds I also feel it's the cable it's not a stereo cable i think the stereo cable has 3 bands on the plug.
     
  6. jstraw20

    jstraw20 Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    121
    17
    Long Island NY
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    [​IMG]
    Top plug = stereo
    Bottom plug = mono
     
  7. KAR IDEA

    KAR IDEA 100K and continuing...

    Joined:
    Dec 7, 2007
    442
    4
    Lake Peekskill, NY USA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Three
    Nick did you get this fixed? I am having the same problem and am looking for a solution...