1. Offline

    sacharod New Member

    Member Since:
    Sep 9, 2010
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Echallens
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    IV
    Since the iOs 4.1 upgrade on my 3GS, the sound is not clean anymore in my Prius. We can now hear small scratches during the songs. I have tried with the 3GS of a friend same problem.

    I don't have the GPS version of the Prius, only the JBL with iPod/iPhone USB kit. I guess the US equivalent is the Prius IV.

    Does anybody experience the same issue?
  2. Offline

    Colonel Ronson New Member

    Member Since:
    Jul 11, 2010
    Posts:
    443
    Likes Received:
    33
    Location:
    Tucson, AZ
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Yes! i thought my speakers were blown, but then i started music playback through the CD and no crackle noise. It only happens when i play through my iPhone 4. And right after my iOS4.1 Update!!! WHAT THE FREAK IS GOING ON???
  3. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    same here...static on my Itouch 64 after software update. :(
  4. Offline

    spyderx New Member

    Member Since:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    1
    Location:
    Atlanta, GA.
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    II
    huh, I better wait for my update then... :)

    same prob w/ BT streaming?
  5. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    Nope, BT audio streaming works great! No static...clear. In fact, i could not tell much difference b/w the USB (before static issue) and BT audio. So, i am now forced to use BT audio and using the USB only for charging. It will have to do for now until Apple fixes this.
  6. Offline

    Colonel Ronson New Member

    Member Since:
    Jul 11, 2010
    Posts:
    443
    Likes Received:
    33
    Location:
    Tucson, AZ
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Yeah nobody seems to have any issues with BT. THe 4.1 update was supposed to fix the bluetooth issues, but F uped the USB playback. Others on other forums have reported similar issues with playback. ugh. i Might have to downgrade back to 4.02
  7. Offline

    Dark_matter_doesn't Prius Tinkerer

    Member Since:
    Aug 8, 2009
    Posts:
    641
    Likes Received:
    123
    Location:
    Seattle, WA
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    IV
    I'm not experiencing any noise/scratchiness with my iPhone 4 and iOS 4.1 when hooked up via my iPod adaptor, though it isn't a Toyota-sourced adaptor. The bass is much better than going thru Bluetooth.
  8. Offline

    TurtleHare Junior Member

    Member Since:
    Nov 19, 2009
    Posts:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Haven
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    My LG Envy touch gives the scratchy/tinny sound when using bluetooth music streaming. However when another passenger uses their iphone bluetooth, the sound is perfect. I guess my phone distorts the output when in bluetooth mode. No probs. with usb/aux
  9. Offline

    priuscritter I am the Stig.

    Member Since:
    Aug 11, 2010
    Posts:
    1,525
    Likes Received:
    198
    Location:
    Indiana
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    III
    I don't have the USB; I I use the aux Jack in the arm rest and connect that to the earphone Jack on the iPhone. Can anyone confirm if that has been affected by 4.1?
  10. Offline

    Colonel Ronson New Member

    Member Since:
    Jul 11, 2010
    Posts:
    443
    Likes Received:
    33
    Location:
    Tucson, AZ
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    II
    I turned my phone to airplane mode and the static noise completely disappeared. i think somehow the 4.1 update might have affected the way the radios work and some people may get interference thru playback.
  11. Offline

    chuckc192000 Junior Member

    Member Since:
    Jul 23, 2010
    Posts:
    44
    Likes Received:
    4
    Location:
    Florida
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    IV
    You don't have to use airplane mode -- just turn off Bluetooth. Apparently the iPhone periodically tries to connect via Bluetooth even though it's using USB, and that causes glitches in the audio. Of course I have the luxury of using an iPod Touch rather than an iPhone (my phone is a Palm Centro) so I don't need Bluetooth to make and receive phone calls.
  12. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    Hmm, i will try that...but i think that my BT was OFF on my Itouch and still had the static. But, i will try again later today.
  13. Offline

    chuckc192000 Junior Member

    Member Since:
    Jul 23, 2010
    Posts:
    44
    Likes Received:
    4
    Location:
    Florida
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    IV
    BTW, it's called the "iPod Touch", not the "iTouch".
  14. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    No crap, really??!! And yes, I will continue to use ITOUCH as my shorthand. I thought that was obvious but you prove me wrong.

    BTW, BTW is "by the way". :rolleyes:
  15. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    Nope, with turning OFF BT on both my car and my Itouch, the static is still there with USB connection. :( Oh well, back to BT audio streaming....
  16. Offline

    priuscritter I am the Stig.

    Member Since:
    Aug 11, 2010
    Posts:
    1,525
    Likes Received:
    198
    Location:
    Indiana
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    III
    when you guys talk of usb, can i assume that you mean you're using the charging cord that comes with the phone - 30 pin on one end and a usb on the other - that you are plugging into a usb port in the car someplace? sorry i don't have the nav system so i'm trying to understand how you connect the phone via usb
  17. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    Yep...that's what I am talking about.
  18. Offline

    Thai Prius Neophyte

    Member Since:
    Oct 23, 2009
    Posts:
    1,197
    Likes Received:
    87
    Location:
    Texas
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    V
    Ok, just had a 1 hour conversation with Apple technical support. We tried restoring it and setting it up as new Ipod. No good. :( He has no advice for me except to leave feedback on Apple's website. He found it weird that BT audio streaming was working perfect, but USB not. So, if you guys have this problem, then i guess just leave feedback on Apple's site...and hope for an update soon!

    here is the feedback website: http://www.apple.com/feedback/
  19. Offline

    spyderx New Member

    Member Since:
    Feb 11, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    1
    Location:
    Atlanta, GA.
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    II
    so for the first time I connect my ios4.1 of iphone4 to my aftermarket HU, Eclipse CD3050, and wow it sounds very nice! there's more depth and detail compare to my old ipod via the same USB connector... I'm very suprised at the difference when I didn't expect any. And, I was seriously thinking about returning this phone!!!

    I'm not really seeing mark improvement of i4 from i3...

    Bottom line, ios 4.1 sounds great, better than expected, no hiss, just great detailed music...on my aftermarket HU ... :)
  20. Offline

    mgb4tim Noob

    Member Since:
    Jul 8, 2009
    Posts:
    1,105
    Likes Received:
    85
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Your Vehicle Year:
    2010 Prius
    Model:
    III
    I'm using a 3G with 4.1 with BT it's fine

Share This Page