1. Offline

    Steve Schade New Member

    Member Since:
    Sep 21, 2013
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Benton, Arkansas
    Your Vehicle Year:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    Windshield does not get any fluid when I left control lever up to spray while the rear window gets washer fluid when I turn the knob for the rear washer. I have blown the washer lines for the windshield with compressed air to the jets and they are clear. I also blew the lines back to to reservoir and it is clear to the tank. Any other ideas about trouble shooting would be helpful.
  2. Offline
    • Moderator

    Paradox Prius Enthusiast / Moderator

    Member Since:
    Sep 22, 2005
    Posts:
    7,471
    Likes Received:
    2,404
    Location:
    N.Y.
    Your Vehicle Year:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Moved to the proper gen II forum from the Prius v technical forum.
  3. Offline

    bisco cookie crumbler

    Member Since:
    May 11, 2005
    Posts:
    17,490
    Likes Received:
    2,759
    Location:
    boston
    Your Vehicle Year:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    welcome to priuschat! perhaps the lever contact is dirty? or might there be two pumps? all the best!(y)
  4. Offline

    nh7o Off grid since 1980

    Member Since:
    Dec 10, 2011
    Posts:
    1,246
    Likes Received:
    214
    Location:
    Hawaii
    Your Vehicle Year:
    2009 Prius
    Model:
    II
    There are seperate pumps for front and rear. If the WSH fuse is OK, then the first thing to do is to test the washer pump motor, which is on the washer fluid tank, by unpulgging the connector and putting 12V directly to it to see if it runs. + is pin 1, - is pin 2. If the motor runs but nothing comes out, check the polarity, or check for clogs in the tank. If the pump motor is OK and pumps fluid in the test, then the problem is with the switch wiring.

Share This Page