Best Fuel Economy Screen

Discussion in 'Gen 3 Prius Fuel Economy' started by bnaccs, Jun 20, 2011.

  1. bnaccs

    bnaccs bnaccs

    Joined:
    Dec 9, 2007
    191
    10
    1
    Location:
    Colorado
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    III
    I got my best fuel economy today of 55.4 on a tank. I then needed to gas up and decided that I needed to reset the previous(the other all time best 52). So I held the trip button and the 52 was erased but the 55.4 did not show up. It now say 0. Does the car automatically replace the best after filling up again if the previous take was better than the "Best" in the display? I think I might have messed it up then by resetting it. I looked the owner's manual but it was not clear and very vague.
     
  2. sipnfuel

    sipnfuel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2011
    1,080
    173
    0
    Location:
    So. Cal.
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    It seems you've reset the "best" data. If you reset a trip meter, the best trip gets stored, no matter how far you've traveled in that trip. It will replace the 0 next time you reset one of the trip meters (doesn't matter if it's A or B.).

    Usually there is a prompt that asks if you are sure before actually deleting the best data.

    It's best to reset the trip when you are in the HSI display or arrows display. If you are in the historical trip bar graph display, you can reset the best data.
     
  3. rebenson

    rebenson Member

    Joined:
    Apr 12, 2008
    358
    39
    6
    Location:
    Suburb of Chicago
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    III
    wow, i didn't know you could replace the best data. Have to look that one up though I doubt I would want to do that.
     
Loading...