Rattle clunking sound at passenger side while engine running to charge the battery

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Zakkie90, Jul 30, 2019.

  1. Zakkie90

    Zakkie90 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2019
    6
    3
    0
    Location:
    Boston
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Base
    Hi everybody,

    Do you know why there is loud and rattle sound when the gas engine have to run to charge the battery engine as you can see in the video? I just changed oil at Valvoline instant oil change yesterday and this sound appeared this morning. Maybe the technician did something wrong ?
     
  2. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    4,835
    4,086
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    You might check the oil dipstick to be sure it was properly filled with the correct amount of oil.
     
    Skibob and Raytheeagle like this.
  3. Skibob

    Skibob Senior Member

    Joined:
    Sep 14, 2018
    2,909
    1,482
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    N/A
    I can’t get the video to play but have you checked to see if someone stole your catalytic converters?
     
  4. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    99,919
    45,283
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    never go to quickie oil change crooks
     
  5. Zakkie90

    Zakkie90 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2019
    6
    3
    0
    Location:
    Boston
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Base
    Thank you guys ! UPDATE : I came back to Valvoline and the technician said they didn't touch anything except oil change part. And I checked the dipstick and seem like its not overfilled.
    I haven't checked yet but if they did , there should be check engine turn on ? I didn't see any other problem than the clunk sound when the gas engine runs to charge the battery. Also, I have noticed that it did not happen when I drive more than 20miles/hours. It's wierd!
    I will bring it to my dealer tomorrow. Hope they won't give me a thousands $ bill.
     
    bisco and SFO like this.
  6. Zakkie90

    Zakkie90 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2019
    6
    3
    0
    Location:
    Boston
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Base
    updated: The problem is the loose heat shield ! I bring it to one of my technician that I trust eventually. He fixed in seconds ! Thank you guys !
     
    bisco likes this.
Loading...