Reset after inverter undone????

Discussion in 'Gen 2 Prius Technical Discussion' started by Tombukt2, May 23, 2021.

  1. Tombukt2

    Tombukt2 Junior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    68
    6
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    so I had inverter completely unplugged to replace brake acc/motor all ambers on dash. After reassembly orange plug inserted cover on inverter. I cannot get a 0 or speedometer the lil green car in mfd is Red. And i have red triangle in tec stream i see a bunch of yellow but no codes per se.. the rebuilder of the brake accumulator said i need to clear all in tecstream. So I cannot move car under its own power . before unplugging car ran fine had all brake ambers on dash then in 3 weeks hard manual type brake pedal.. no noise from abs pump motor.. but car has always driven perfectly all 277K miles. never a problem ..
     
  2. Raytheeagle

    Raytheeagle Senior Member

    Joined:
    Jul 1, 2016
    11,142
    15,255
    0
    Location:
    Bay Area, California
    Vehicle:
    2019 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    Did you try taking one of the leads off of the 12 volt battery:whistle:?

    Try that and see if the lights/ codes return(y).
     
    #2 Raytheeagle, May 23, 2021
    Last edited: May 23, 2021
  3. Tombukt2

    Tombukt2 Junior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    68
    6
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
  4. Raytheeagle

    Raytheeagle Senior Member

    Joined:
    Jul 1, 2016
    11,142
    15,255
    0
    Location:
    Bay Area, California
    Vehicle:
    2019 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    iPhone auto correct typo fixed above;).

    Have you removed one of the leads:whistle:?
     
  5. Tombukt2

    Tombukt2 Junior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    68
    6
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    ive had 12V undone and its new AGm . im betting it the orange plug not pushed down hard enough gonna check in a minute
     
  6. Raytheeagle

    Raytheeagle Senior Member

    Joined:
    Jul 1, 2016
    11,142
    15,255
    0
    Location:
    Bay Area, California
    Vehicle:
    2019 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    It's a three step process;).

    All steps need to be completed(y).
     
    SFO likes this.
  7. mr_guy_mann

    mr_guy_mann Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2020
    987
    417
    0
    Location:
    NJ-USA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    Four
    Also, if you replaced the brake actuator assembly, you need to use Techstream to perform some relearn or reinitialize procedures before it will function correctly.

    Posted via the PriusChat mobile app.
     
    SFO likes this.
  8. Tombukt2

    Tombukt2 Junior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    68
    6
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    I removed the brake accumulator and motor pump assy the thing im assuming puts all lights on with big plug inverter has to be set aside and completely un plugged under silver cover. Wen I look in tecstream i see a lotta yellow and it doesnt make sense to me nothing to reset or im ignorant and dont see i have codes in my reg reader 1334/5 wheel sensor and accum pressure issue on old unit id clear and instant return if push brake to start car if no push brake no codes and no speedo .then wen pump runs codes return duh... So i replaced accumulator pump assy .guy in Fla rebuilds em he has sent out another so ive 2 to fek with my 09 same lights on ut pedal good
     
  9. Tombukt2

    Tombukt2 Junior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    68
    6
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    Dont want to fool w 09 till i see about this 05 one down at a time really getting kinda silly .time to look a good 06/9 just dont wanna pay wat some these crazies asking remember i e a 13 thats down needing engine and probably trans assy OY summers shot
     
  10. Tombukt2

    Tombukt2 Junior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    68
    6
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    I did play with orange fused switch plug in rear finally slamming it down the red triangle gone but still no speedo. Theyre is no microswitch in my 05 a place for one in orange plastic casting i see it. But its not used
     
Loading...