Slowness of Priuschat Site?

Discussion in 'PriusChat Website Questions' started by robnich, Mar 14, 2008.

  1. perryma

    perryma New Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    1,781
    1
    2
    Location:
    Tennessee
    Vehicle:
    2005 Prius
    It has got to be the smiley's. I had to take them out off of my home computer.:)
     
  2. lumpy95

    lumpy95 Member

    Joined:
    Jan 26, 2008
    394
    62
    2
    Location:
    Mojave Desert, Cal.
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Three
    My guess would be that there is just not enough bandwidth for the popularity of this site.
    It was fast earlier today but during "primetime" it slows to a crawl and times out most of the time.
     
  3. apriusfan

    apriusfan New Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    6,050
    205
    0
    Location:
    S.F. Bay Area
    Vehicle:
    2007 Prius
    My guess would be that there is some tuning required of the MySQL database that is serving the site.
     
  4. TJandGENESIS

    TJandGENESIS Are We Having Fun Yet?

    Joined:
    Aug 11, 2005
    5,299
    46
    0
    Location:
    ★Lewisville, part of the Metroplex, Dallas, in the
    Vehicle:
    2005 Prius
    My guess is someone is standing on the pipe that feeds the internets. :madgrin:
     
  5. apriusfan

    apriusfan New Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    6,050
    205
    0
    Location:
    S.F. Bay Area
    Vehicle:
    2007 Prius
    How do you know that the someone is standing on the pipe? They could be sitting on the pipe....:)

    However, since the page generation stats are showing a lower time for the MySQL resource, I tend to think that Danny (or someone else) did some tuning of the MySQL environment.

    Any comments from Danny about his journey along the path of PC response issues?
     
  6. lumpy95

    lumpy95 Member

    Joined:
    Jan 26, 2008
    394
    62
    2
    Location:
    Mojave Desert, Cal.
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Three
    I remember seeing a post by Danny earlier that mentioned doing some "adjustments" but evidently they haven't worked.
    This is a great site filled with useful info but if you can't access it, the point is moot. The little "hourglass" icon while waiting for a page load is appropriate except there is usually a "page cannot be displayed" message at the end of it. LOL:D
     
  7. apriusfan

    apriusfan New Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    6,050
    205
    0
    Location:
    S.F. Bay Area
    Vehicle:
    2007 Prius
    I haven't seen the hourglass icon.... Maybe it is because I am running Leopard and it doesn't support ActiveX apps? But I have gotten the server timeout message.
     
  8. lumpy95

    lumpy95 Member

    Joined:
    Jan 26, 2008
    394
    62
    2
    Location:
    Mojave Desert, Cal.
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Three
    Standard windows icon when it is busy trying to do something.
     
  9. Rest

    Rest Active Member

    Joined:
    Aug 13, 2005
    1,210
    49
    2
    Location:
    CA
    Vehicle:
    2007 Prius
    Getting harder to even want to come to this site because of the slow issues. Just when I get interested in a thread things stop to a crawl, talk about frustration!
     
  10. patsparks

    patsparks An Aussie perspective

    Joined:
    Jul 12, 2007
    10,664
    564
    0
    Location:
    Adelaide South Australia
    Vehicle:
    2004 Prius
    Model:
    N/A
    Yep, that's it, it is Daves fault everyone.
     
  11. bgdrewsif

    bgdrewsif New Member

    Joined:
    Mar 10, 2006
    497
    0
    0
    Location:
    Phoenix, Arizona (formerly Bowling Green, Ohio)
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    N/A
    I have to be honest, I have been reading these posts about how 'slow' this site is lately and I am perplexed, I have never experienced any discernible 'slowness' on this site and to make this reply everything came up instantly, just as it always has for the last two years for me... and I check this site daily... perhaps it is people's internet connections that are the issue?

    FYI I am running on a MacBook with safari and a broadband cable internet connection... Could not be happier with with the computer, browser, or connection service...
     
  12. Pinan

    Pinan Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    173
    4
    0
    Location:
    Murrieta, CA
    Vehicle:
    2005 Prius
    Nope. This line:

    "Page generated in 9.78248405 seconds (-4.40% PHP - 104.40% MySQL) with 15 queries"

    shows the actual action/connection to the priuchat server. This has nothing to do with an individuals connection or computer. The one that I posted shows almost a 10sec delay for the page to load. That is a long time, but I have seen over 45sec. Longer than that typically kicks a user off. Depending on the time of day that a user browses the site it will better or worse. Traffic is the route of this issue. Larger/faster servers are needed to rectify the issue, which is a costly investment.
     
  13. Danny

    Danny Admin/Founder
    Staff Member

    Joined:
    Nov 24, 2003
    7,039
    1,854
    1,174
    Location:
    Charlotte, NC
    Vehicle:
    2013 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    I've narrowed down the issue to definitely being a MySQL issue. It looks like the SQL service overloads the server and slows everything else down.

    For instance, if you go to Chicago Prius Group when PC is having speed issues, the site comes right up even though CPG is hosted on the same server as PC. But because it's all static HTML it has no problems.

    Anyone a MySQL tuning master?
     
  14. apriusfan

    apriusfan New Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    6,050
    205
    0
    Location:
    S.F. Bay Area
    Vehicle:
    2007 Prius
    I have plenty of Oracle talent, but no MySQL talent, so I can't be of any help on tuning. One thought - how about the hosting service? Do they have access to MySQL tuning talent?
     
  15. robnich

    robnich New Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    17
    0
    0
    Location:
    La Jolla, California
    Vehicle:
    2008 Prius
    I think you have been lucky. The slowness is very real. My connection regularly measures 10,000 Kbits/sec and at other sites pages load in a second or so, whereas here it may take 30 or more seconds.

    Bob N.
     
  16. DaveinOlyWA

    DaveinOlyWA 3rd Time was Solariffic!!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    15,140
    610
    0
    Location:
    South Puget Sound, WA
    Vehicle:
    2013 Nissan LEAF
    Model:
    Persona
    i have seen the good and the bad (very very bad!!) all in the past several days. there is no rhyme or reason to it. a thread will pop up in no time at all, click reply, type it in, hit submit...2-3 minutes later, its still sending...

    right now im posting because i brought up 7 different threads, all came up within a second. so all is good....for now
     
  17. duanelaugh

    duanelaugh New Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    57
    0
    0
    Location:
    Bradenton fl area
    Vehicle:
    2006 Prius
    It's 4-2-08 @15:58 and It's very very slow, somtimes it seems to lock up and I just exit.
     
  18. qbee42

    qbee42 My other car is a boat

    Joined:
    Mar 2, 2006
    18,058
    3,054
    7
    Location:
    Northern Michigan
    Vehicle:
    2006 Prius
    I'm not bad with MySQL, although I don't imagine I could do much better than you. I've written several online shopping cart systems that were SQL based, and hosted on either SQL Server or MySQL, and I've been the administrator for several of those sites, plus several local installations. A MySQL server is running on this Linux box as I type.

    What sort of problems are you seeing?

    Tom
     
Loading...