Sneakily filmed my Prius being serviced.. (with video)

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Bronze84, Jun 15, 2013.

  1. Bronze84

    Bronze84 Member

    Joined:
    Nov 21, 2012
    118
    24
    0
    Location:
    South Derbyshire
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    So I managed to sort of film my Prius being serviced. I knocked up a quick video, link is here:

     
  2. Bronze84

    Bronze84 Member

    Joined:
    Nov 21, 2012
    118
    24
    0
    Location:
    South Derbyshire
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    Hmmm, not sure why it has posted 3 times :-S
     
  3. MortenAZ

    MortenAZ Junior Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    22
    0
    0
    Location:
    Phoenix AZ
    Vehicle:
    2001 Prius
    Model:
    I
    I want the last 8 mins of my life back. Please do not watch this..Boring!

    Nexus 4 ? 4 Beta
     
  4. Bronze84

    Bronze84 Member

    Joined:
    Nov 21, 2012
    118
    24
    0
    Location:
    South Derbyshire
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    I do apologise, I will send those 8 minutes straight back to you in the post...!
     
  5. Britprius

    Britprius Senior Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    5,194
    1,827
    0
    Location:
    Herefordshire England
    Vehicle:
    2008 Prius
    Watching the video I notice your headlamps appear to be out of alignment. This could be due to the angle that the car was parked in the workshop or the camera angle, but looking at where the headlights hit the tiles the left hand lamp is set considerably lower than the right hand light.

    John (Britprius)
     
  6. Bronze84

    Bronze84 Member

    Joined:
    Nov 21, 2012
    118
    24
    0
    Location:
    South Derbyshire
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    I think it's more the way it is parked but will take a look tomorrow. I've been meaning to ask you John, the left bulb takes a couple of seconds longer to get up to temperature than the right - is it anything to be worried about?

    GT-N7100 ? 2
     
  7. Britprius

    Britprius Senior Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    5,194
    1,827
    0
    Location:
    Herefordshire England
    Vehicle:
    2008 Prius
    To be honest this is not something I have come across.
    It could be a difference in the two inveters but is more likely to be slight differences in the gas pressure in the bulbs. If it were not so difficult to change them I would say swap them from side to side. If the "problem" moves it is the bulb if it stays the same it is the inverter.
    However as long as when fully lit the brightness levels are the same it is not really a problem.
    One other thing to check is the ground wire to chassis on the slower one as a bad ground could reduce the current at start up the time when the lamps draw the most current, reducing the voltage available to the inverter across a resistive connection.

    John (Britprius)
     
  8. Bronze84

    Bronze84 Member

    Joined:
    Nov 21, 2012
    118
    24
    0
    Location:
    South Derbyshire
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    As always, thanks for the advice. Will put it on my check list for tomorrow
     
Loading...