Alarm going off (Fixed!)

Discussion in 'Gen 2 Prius Audio and Electronics' started by Hyde, Aug 28, 2017.

  1. Hyde

    Hyde New Member

    Joined:
    Mar 23, 2017
    8
    3
    0
    Location:
    Takoma Park, MD
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Touring
    This has vexed me for months. I'm posting this just in case it will help you, too.

    I have a mostly-stock 2007 Prius Touring with 334k+ miles. A couple of months ago, the alarm would go off in the middle of the night. It was driving me crazy. I changed the battery in the key fob and I knew that the neighborhood cats weren't setting it off. I checked these boards and found that someone replaced this blue+white electrical connector in the back of the Prius below the hatch door:
    upload_2017-8-28_15-28-6.png

    I can't find the post to reference it. However, I separated the blue and white parts by pressing down on the latch on top with a screwdriver. Then, I looked inside this connector and it was discolored from corrosion.

    I went to my local pick-a-part place and found another 2007 Prius and cut this connector out. I brought it to my local mechanic and had him replace my old one. No more random alarm sounds.
     
    Beachbummm and bisco like this.
  2. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    99,291
    44,974
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    thanks! is that pic below the bumper?
     
  3. Hyde

    Hyde New Member

    Joined:
    Mar 23, 2017
    8
    3
    0
    Location:
    Takoma Park, MD
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Touring
    It's below the hatch. Here's another pic: upload_2017-8-28_15-38-22.png
     
  4. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    99,291
    44,974
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    ah! on the inside looking back?
     
  5. Hyde

    Hyde New Member

    Joined:
    Mar 23, 2017
    8
    3
    0
    Location:
    Takoma Park, MD
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Touring
  6. Michael Warren

    Michael Warren Junior Member

    Joined:
    Mar 17, 2018
    22
    7
    0
    Location:
    Hickory NC
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    II
    I am dealing with this dreaded problem also. My concern about replacing the rear hatch sensor with a used one is that it will have the same problem. So I am trying to find a new part. Did you ever get a part #? Is this pic the correct part?
     

    Attached Files:

  7. ChapmanF

    ChapmanF Senior Member

    Joined:
    Mar 30, 2008
    18,049
    12,112
    0
    Location:
    Indiana, USA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    IV
  8. Michael Warren

    Michael Warren Junior Member

    Joined:
    Mar 17, 2018
    22
    7
    0
    Location:
    Hickory NC
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    II
  9. ChapmanF

    ChapmanF Senior Member

    Joined:
    Mar 30, 2008
    18,049
    12,112
    0
    Location:
    Indiana, USA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    IV
    I haven't replaced anything. But Hyde showed a photo of what he replaced, and you seemed to be asking what part that was, so I supplied its name, its part number, and a link.
     
Loading...