Backup camera added but having screen quality issue

Discussion in 'Gen 3 Prius Accessories and Modifications' started by Jama707, Oct 23, 2021.

  1. Jama707

    Jama707 Junior Member

    Joined:
    Dec 26, 2018
    8
    2
    0
    Location:
    SACRAMENTO, CA
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Base
    I’ve added an a backup camera to existing MFD but having greenish/yellowish washouts not sure what could be a problem. This is what I did:

    Used this harness https://www.ebay.com/itm/Rear-View-Back-Up-Camera-Wire-Harness-Fit-For-Toyota-Prius-RAV4-Scion-Subaru-BRZ-/184968250815

    and this camera
    https://www.ebay.com/itm/170-Car-HD-Rear-View-Backup-Camera-Parking-Reverse-Cam-Night-Vision-Waterproof-/393125132581

    so I tapped into heated seat fuse and wired it to harness power and grounded it to MFD’s bolt. I connected RCA’s little red wire to to the same fuse tapped source. And then used the fuse tapped source for the camera and grounded cameras negative to a bolt.

    But I can’t find the cause of this color issue. Appreciate if someone could help. Thinking of ordering another backup camera because this one is kinda cheap one.


    https://youtube.com/shorts/7U0L7hHkX2A?feature=share
     
  2. CivicSky

    CivicSky Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    141
    63
    0
    Location:
    San Deigo
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    I installed this with my $150 Android stereo head unit. Good quality even with low light.
     
Loading...