Bluetooth problems

Discussion in 'Prime Main Forum (2017-Current)' started by RobertZ, Oct 17, 2019.

  1. RobertZ

    RobertZ Member

    Joined:
    Jan 14, 2018
    53
    64
    0
    Location:
    Nashua, NH
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Premium

    2017 Prime, last 2 days the car keeps saying Phone disconnected every 10 seconds.
    When a call comes it goes to car then it disconnects as well.

    I think it started right after iOS upgrade to 13.1.2. I have restarted phone several times.
    One thing I will try is to remove the phone from the car and re-connect/initialize.
    Wondering if anyone else has seen this.
     
  2. Bob Comer

    Bob Comer Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    708
    450
    0
    Location:
    South Carolina low country
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Yes, it happened to me on the first iOS13 update -- your proposed fix of removing the phone and reconnecting it is what I did and it fixed it.
     
  3. schja01

    schja01 One of very few in Chicagoland

    Joined:
    Apr 22, 2005
    1,394
    955
    0
    Location:
    Chicagoland
    Vehicle:
    2018 Prius
    Model:
    Prime Advanced
  4. RobertZ

    RobertZ Member

    Joined:
    Jan 14, 2018
    53
    64
    0
    Location:
    Nashua, NH
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Premium
    Bob, I removed my phone from car system and added it back again.
    That fixed the issue for me.
    However I had to first disable bluetooth on the phone otherwise car got stuck on removing my phone.
     
    #4 RobertZ, Oct 17, 2019
    Last edited: Oct 17, 2019
  5. Bob Comer

    Bob Comer Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    708
    450
    0
    Location:
    South Carolina low country
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Cool, good to hear.
     
Loading...