Brake actuator replacement, car won’t turn on

Discussion in 'Gen 2 Prius Main Forum' started by Hamza Mughal, Oct 15, 2021.

  1. Hamza Mughal

    Hamza Mughal New Member

    Joined:
    Oct 15, 2021
    28
    0
    0
    Location:
    Virginia
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Base
    I recently replaced my brake actuator and have been scratching my head as to why the car hasn’t turned on. I did my research before posting, I checked the 12v and it is good and also the am2 fuse and various other fuses. Car has gas and I also made sure I put the traction battery plug back in. I hear the actuator turning on and off but there is no lights on the dash and no power, but every other light works, please help me figure this out.
     
  2. koco

    koco Member

    Joined:
    Oct 4, 2021
    106
    34
    0
    Location:
    Las Vegas
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    Base
    When you put the safety grip plug back into the traction battery did you push the lever down vertically after you swung it up into place?
     
    SFO likes this.
  3. Hamza Mughal

    Hamza Mughal New Member

    Joined:
    Oct 15, 2021
    28
    0
    0
    Location:
    Virginia
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Base
    Yes I did push it back down and it is in there tight I don’t understand what it can be.
     
  4. Hamza Mughal

    Hamza Mughal New Member

    Joined:
    Oct 15, 2021
    28
    0
    0
    Location:
    Virginia
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Base
    Could someone please help me out, I’m lost as to why it won’t start.
     
  5. knettle3

    knettle3 Junior Member

    Joined:
    Apr 12, 2016
    38
    14
    0
    Location:
    zachary
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    Were you able to figure out the issue and get your Prius back on the road? If so, what was the problem? If not, did you have the system scanned for codes?
     
  6. Hamza Mughal

    Hamza Mughal New Member

    Joined:
    Oct 15, 2021
    28
    0
    0
    Location:
    Virginia
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Base
    We’ll I’m having an issue now where the beeping sound went away and I have some brakes, but the cat keeps throwing codes for linear valve offset and I’ve been trying to re learn it through tech stream but It doesn’t seem like it’s working
     
Loading...