1. Attachments are working again! Check out this thread for more details and to report any other bugs.

C1256 and C1391

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by dklayton0213, Feb 8, 2019.

  1. dklayton0213

    dklayton0213 Junior Member

    Joined:
    Jan 25, 2019
    35
    12
    0
    Location:
    Hattiesburg MS
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    N/A
    Got these two codes and vsc, abs, (!) And red brake are lit up. Also can hear a clicking noise much more frequently than I used to. I used to only hear it when I opened the door. Thinking brake actuator but I wanted to know what you guys think first.
     
  2. dklayton0213

    dklayton0213 Junior Member

    Joined:
    Jan 25, 2019
    35
    12
    0
    Location:
    Hattiesburg MS
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    N/A
    Just an update. I ended up getting a used actuator from eBay from a guy who had sold over 500 of them. I couldn't justify getting a brand new one since I could put almost 3 used ones in (including labor) for the price of a new one. Got my local mechanic to do it and he charged me $400 in labor which I thought was fair for the job. It's not something I wanted to do myself that's for sure. Everything seems to be working fine. It's quieter and doesn't come on near as much and no codes yet.
     
    jdmayhorn, bisco and bobodaclown like this.
  3. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    107,391
    48,774
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    well done, all the best!(y)
     
    dklayton0213 likes this.
  4. Vic213la

    Vic213la New Member

    Joined:
    Jun 5, 2022
    8
    2
    0
    Location:
    Los angeles
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    N/A
    I did swap the actuator myself but the codes didn’t go away. And now when I break, It only breaks with left wheel and it feels it just hard breaks and slides. The caliper isn’t doing its job, so car is breaking with only driver side caliper.
     
    Tombukt2 likes this.
  5. dolj

    dolj Senior Member

    Joined:
    May 14, 2012
    7,376
    3,722
    0
    Location:
    Wellington, New Zealand
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    Sounds like the brakes have not been bled properly. Did you use Techstream to do a complete system bled?

    What codes does Techstream show, if any?
     
  6. Tombukt2

    Tombukt2 Senior Member

    Joined:
    Nov 29, 2020
    7,291
    1,271
    0
    Location:
    Durham NC
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    This is how my brakes felt at the very end of my ABS pumping accumulator's life It works for 2 years with all the lights lit up perfectly I had brakes I drove 125 miles a day everyday for 2 years with all the lights on no beeps nothing just the lights. And then one day all of a sudden I put on the brakes and the front left or right caliper was the only thing breaking the car You touch the brakes at any speed in the car would head for the ditch hold the steering wheel str8 to compensate. Change the brake actuator from a car on premises the next morning bled completely manually as TIS was not up and running for Brake bleeding yet. Been working perfectly ever since never used TIS to bleed this car still haven't and it's working perfectly.