CANBUS PIDs

Discussion in 'Gen 2 Prius Accessories & Modifications' started by DarrenG, May 11, 2010.

  1. RobH

    RobH Senior Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    2,306
    910
    68
    Location:
    Sunnyvale, California
    Vehicle:
    2006 Prius
    If a 81 2A F1 81 will trigger a bus init, then TPMS is available with the ELM :).

    When I tried 83 F0 2A C1 D9 8F several years ago, there was no response. Note that the 2nd sequence uses the Mongoose id of F0, while the ELM is at F1. So maybe a 83 F1 2A C1 D9 8F would work.

    All of the F0 device addresses in my TPMS documentation need to be changed to F1 for the ELM.
     
    2009Prius likes this.
  2. 2009Prius

    2009Prius A Wimpy DIYer

    Joined:
    Mar 25, 2009
    2,702
    478
    63
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2009 Prius
    Well I tried address 2A and got the dreaded BUS INIT ... ERROR. I then tried a few others, some got BUS INIT ... OK and others got ERROR. I guess there may be something more to the KWP bus than I had thought. :(
     
  3. vincent1449p

    vincent1449p Active Member

    Joined:
    May 24, 2004
    894
    330
    0
    Location:
    Singapore
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Have you tried Fast Init, ATSP5? The data captured by RobH suggested it is using FI. I think RobH had the msg. reversed, 83 F0 2A C1 D9 8F should be the reply.

    Vincent
     
    2009Prius likes this.
  4. 2009Prius

    2009Prius A Wimpy DIYer

    Joined:
    Mar 25, 2009
    2,702
    478
    63
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2009 Prius
    Yes I forgot to say that I tried atsp5 on address 29 and got BUS INIT ERROR, while atsp4 does work on address 29. I also noticed RobH's comments about Fast Init. I will try atsp5 on other addresses and see what happens.
     
  5. Radiohound

    Radiohound Junior Member

    Joined:
    Mar 4, 2015
    9
    6
    0
    Location:
    Gilroy, CA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    What and where is "the berkeley document"

    Thanks
     
  6. 2009Prius

    2009Prius A Wimpy DIYer

    Joined:
    Mar 25, 2009
    2,702
    478
    63
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2009 Prius
  7. Pplus_man

    Pplus_man New Member

    Joined:
    Mar 14, 2017
    4
    0
    0
    Location:
    Germany
    Vehicle:
    2016 Prius+ MPV
    Model:
    N/A
    BTW - has anyone an update on this ? - esp. from later prius-versions ?
    I have an elm-1.3a - and I really tried all the suggestions found in multiple threads,
    but I just never succeded with the BUS-INIT :-( (while techstream works)
    the only positive side effect of this is, that I'm now quite familiar with the ELM's AT-cmd-set ;-)
     
  8. Soumya Sen

    Soumya Sen Junior Member

    Joined:
    Sep 15, 2018
    6
    0
    0
    Location:
    India
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Technology

    I have a Toyota Hilux 2013 model and want to read the ABS codes (the ABS light is ON). I did the exact same initialization as you said above but it gave me BUS INIT: ...ERROR
    Any help on other ways to do a successful BUS INIT?
     
  9. 2009Prius

    2009Prius A Wimpy DIYer

    Joined:
    Mar 25, 2009
    2,702
    478
    63
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2009 Prius
    Sorry it's a long time ago and I don't have any further info about this. Good luck!