Center Display Issue 2014 Prius V Three

Discussion in 'Prius v Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Prius In the Desert, Jan 15, 2020.

  1. Prius In the Desert

    Prius In the Desert Junior Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    7
    0
    0
    Location:
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Three
    Recently, the display goes blank except for the following "Please insert correct storage media" and also in the upper right "EC110" The On-Off button and all the other buttons around the screen do not work. When I shut off the car and restart, all is good - until the next time it happens. Any questions or ideas are welcome.
     
  2. Air_Boss

    Air_Boss Senior Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    2,932
    689
    0
    Location:
    New Yawk
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Intermittents are tough. Could be localized overheating of a board, exercising cracked solder joints. Could also be a bad connector, but I would vote for the cracked solder joint.
     
  3. Prius In the Desert

    Prius In the Desert Junior Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    7
    0
    0
    Location:
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Three
    appreciate your response. Good suggestion. But, how do I convince the dealer (still under cpo warranty) of the problem?
     
  4. Air_Boss

    Air_Boss Senior Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    2,932
    689
    0
    Location:
    New Yawk
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Take a photo of the error condition for verification, and present it to the dealership.
     
    mikefocke likes this.
  5. Prius In the Desert

    Prius In the Desert Junior Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    7
    0
    0
    Location:
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Three
    Another good suggestion - waiting for the next time it happens. Will take photo and if convenient, will drive over to the dealership. When it happened in the past, the display would freeze. Thanks again!
     
  6. Chris Ruano

    Chris Ruano New Member

    Joined:
    Feb 11, 2020
    1
    0
    0
    Location:
    Santa Monica
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Prime Premium
    Hello hope someone can help me with a problem I have of my car
    It’s a 2013 Prius v
    After a couple minutes or 20 minutes the screams goes blank and I Hebe the back up cámara goes blank I only have see static
    Does anybody have any of this problem too ?
     
Loading...