Check cruise control system

Discussion in 'Gen 3 Prius Care, Maintenance & Troubleshooting' started by Fadi75, Sep 15, 2018.

  1. Fadi75

    Fadi75 New Member

    Joined:
    Sep 15, 2018
    1
    0
    0
    Location:
    Jordan
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    V
    I have a 2010 package 5 prius.
    And when i press on the cruise-control button, a Message appears staying check cruise control system, and when i press the LKA button, a check LKA system Message, most of the time this Message appears when i press one of these button.
    But sometimes the LKA and cruise control systems work just for a few seconds and then the Message appears and they stop working
    Ps. Both the systems worked fine a while ago.
    Please help and Thanks
     

    Attached Files:

  2. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    91,301
    41,113
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    welcome!

    sounds like a loose wire. maybe a bad spiral cable from the steering wheel to the systems.

    you really need tech stream for a proper diagnosis though.
     
  3. enginestar

    enginestar New Member

    Joined:
    Feb 18, 2019
    7
    1
    0
    Location:
    Redmond, Washington
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    One
     
  4. enginestar

    enginestar New Member

    Joined:
    Feb 18, 2019
    7
    1
    0
    Location:
    Redmond, Washington
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    One
    Hi! Any updates after you experienced that problem?
    I have my 2010 package 5 with the same issue
    And it really works most of the time but this exact same message shows and won't go until I turn off the cruise control
     
  5. Colm01

    Colm01 Member

    Joined:
    Aug 12, 2014
    83
    71
    0
    Location:
    Wilmington, DE
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    V
    I have a 2010 package 5. I had the same message along with "Check PCS" Amber ABS light, Red Brake light and the Master Caution. For me, it was a left rear ABS wheel speed sensor.
     
    Raytheeagle likes this.
Loading...