Clicking noise coming from the very end of the CV axel turn didn't change the click

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Jmack111, Aug 15, 2018.

  1. Jmack111

    Jmack111 Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    357
    73
    0
    Location:
    Tacoma wa
    Vehicle:
    2004 Prius
    Model:
    N/A
    I jack up turn both wheel click only on passanger side only when going fwd then back. Not rolling. Turn out to be 3 cup low of transmission fluid made it drive a lot quiter to in the engine
    Find the hex drain plug move forward to the odd looking nut 3" higher front side. Un screw fill to max then lower car flat now jack back up install plug

    Posted via the PriusChat mobile app.
     
  2. JC91006

    JC91006 Senior Member

    Joined:
    Nov 10, 2013
    14,259
    7,016
    0
    Location:
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    V
    To be missing that much fluid, you must have a leak in the axle seals
     
  3. Jmack111

    Jmack111 Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    357
    73
    0
    Location:
    Tacoma wa
    Vehicle:
    2004 Prius
    Model:
    N/A
    I changed it a year or so ago I think it had air bubbles or something at that time. No leaks anywhere.

    Posted via the PriusChat mobile app.
     
  4. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Senior Member

    Joined:
    Oct 17, 2010
    40,116
    28,661
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Was the car level? That can be a factor. The Repair Manual doesn't really say, but I think they're assuming the car's on a (level) hoist:

    upload_2018-8-15_9-54-47.png
     

    Attached Files:

Loading...