Climate controls won’t work!

Discussion in 'Gen 2 Prius Audio and Electronics' started by Sam238, Sep 6, 2018.

  1. Sam238

    Sam238 New Member

    Joined:
    Sep 6, 2018
    2
    0
    0
    Location:
    CA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Base
    Since I installed a Sony Bluetooth stereo. I can still use my steering wheel button to turn on AC AUTO and adjust the level from there, but on the screen it just says something like “check connection”.

    When I press the audio button it says audio off which is as expected.

    Another thing is my trip information doesn’t display properly. It shows my battery being at empty and I can’t see my current MPG

    Any body know what’s going on?
     
  2. Cateran

    Cateran Junior Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    16
    11
    0
    Location:
    SoCal
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    II
    The MFD, the OEM stereo and the Gateway ECU communicate with each other via the AVC-LAN. You need to add a 68 ohm resistor on the AVC-LAN pinout (R5-9 & R5-10) of the harness of the OEM stereo as a bus terminal resistor if you removed the OEM stereo. Otherwise, the signal on the AVC-LAN bus may be interfered with the reflection from the end of the bus.
     
    aembleton and Sam238 like this.
  3. Sam238

    Sam238 New Member

    Joined:
    Sep 6, 2018
    2
    0
    0
    Location:
    CA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Base
    Thank you! It works :)

    After I did this, I got the red triangle and some error codes when going into diagnostics mode, I just unplugged the battery for a bit, plugged it back in, and everything was fine.

    Thanks again
     
  4. Krimsonice

    Krimsonice Junior Member

    Joined:
    Jan 6, 2019
    1
    0
    0
    Location:
    Houston, tx
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    Base
    Question, after you replaced the headunit and used the 68ohm resistor...does your backup camera still work?
     
  5. Kiwibird

    Kiwibird Junior Member

    Joined:
    Jul 28, 2020
    50
    1
    0
    Location:
    Sydney
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    i-Tech
    I connected the resistor but still no AC control display and energey screen..
     
  6. Cateran

    Cateran Junior Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    16
    11
    0
    Location:
    SoCal
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    II
    Please check the color code of the resistor to ensure that the resistance value of the resistor is 68 (blue-gray-black-gold) ohms. According to the photos you posted in other threads, the resistor you bought looks like 6.8 k (blue-gray-red-gold) or 68k (blue-gray-orange-gold) ohms. That's 100 or 1000 times of the resistance value you need.
     
  7. Cateran

    Cateran Junior Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    16
    11
    0
    Location:
    SoCal
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    II
    It shouldn't be affected.
     
Loading...