Custom StartUp image won't read on 2013 model four.

Discussion in 'Gen 3 Prius Audio and Electronics' started by Mark Mongold, Apr 28, 2013.

  1. Mark Mongold

    Mark Mongold New Member

    Joined:
    Apr 28, 2013
    2
    0
    0
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Four
    I can't get the NAV unit to read a jpg off a USB stick for the startup image. It read the stick for the shutdown image but always says it can't find a correct file (or something to that effect) when I try to load startup images. I set the USB stick up with the folders at the root level as per the manual. Anyone have any thoughts/suggestions?
     
  2. Geno

    Geno New Member

    Joined:
    Mar 6, 2013
    7
    3
    0
    Location:
    Fullerton CA
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Four
    Hey there i also have a 2013 prius 4 with solar package and have been attempting to customize the startup image but cannot get it to work. ive been having a hard time with it as well
     
  3. DaWeav

    DaWeav Junior Member

    Joined:
    Sep 17, 2005
    91
    11
    1
    Location:
    Lemoore, CA
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Four
    Search these threads because the answer is here on the message boards since I followed the procedures posted here and modified the bootup and screensaver image. The trick was to ensure the image was at a specific resolution, and was located in a specificly named subdirectory on the USB mounted device.

    GT-P7310 ? HD
     
  4. Mike Rosenzweig

    Joined:
    May 21, 2013
    120
    60
    0
    Location:
    Redmond, WA
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Four
    The file system is very particular. You need to create a folder in a USB drive EXACTLY as follows: 'StartupImage' and 'DisplayOffImage', from there, you can place your .jpg file each folder accordingly. Do not use special characters, and keep file name all lower case letters i.e. 'greener.jpg', etc.

    Hope this helps.
     
    peterjmc likes this.
  5. Smithology

    Smithology New Member

    Joined:
    Jan 12, 2016
    1
    0
    0
    Location:
    Los Angeles
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Four
    I also have a 13 Four, not IV because it is not a 2010, with Solar and after press TRANSFER, the YES button is 'greyed out'. I reformatted an USB drive to be FAT32. Thoughts?
     
  6. Caniac

    Caniac Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2007
    232
    164
    3
    Location:
    Happy Valley
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    Four
    I just did this on my '15 Monday. I tried several times from home using my Mac to no avail and several different flash drives. I searched these forums for answers and tried at work the next day.

    I ended up using a brand new flash drive and my PC at work. I resized all photos to less than 800x480, made sure both folders were correct, they are case sensitive, and make sure pics are no larger than 10 MB. Finally worked! A whole lot of work to see a picture of my dogs for 3 seconds.
     
    #6 Caniac, Jan 13, 2016
    Last edited: Jan 13, 2016
    potatoesLOL likes this.
Loading...