1. Attachments are working again! Check out this thread for more details and to report any other bugs.

Dashboard illuminated with too many warning lights

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Ambrosia5, Jan 13, 2016.

  1. Ambrosia5

    Ambrosia5 Junior Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    63
    6
    0
    Location:
    Colorado
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    So I fixed the fusible link connections which had snapped off completely. Just installed 3 new battery modules within the hybrid battery. Everything is connected and tight. Now I'm getting error code P0AE0 Hybrid Negative connactor control circuit high.
     
  2. ericbecky

    ericbecky Hybrid Battery Hero

    Joined:
    Mar 12, 2004
    4,371
    3,220
    1
    Location:
    Madison, Wisconsin
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    Two
    Recheck all your connections including grounds.
     
  3. Ambrosia5

    Ambrosia5 Junior Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    63
    6
    0
    Location:
    Colorado
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    Yay I double checked all my connection. 4 connections on the modules were very loose. She starts up and drives like a champ! Thank you guys for all your amazing insight on prius's. My car will now be getting some cosmetic upgrades:)
     
    Rob Hutchins likes this.
  4. S Keith

    S Keith Senior Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    799
    328
    0
    Location:
    AZ
    Vehicle:
    2003 Prius
    Are you saying 4 of the terminal nuts were loose? If so, you need to confirm they are all 48 in-lb.
     
  5. Rob Hutchins

    Rob Hutchins New Member

    Joined:
    Feb 25, 2017
    2
    1
    0
    Location:
    Auburn, AL
    Vehicle:
    Other Electric Vehicle
    Model:
    N/A
    Did you push the orange key fully down after putting it back?