Default Screen

Discussion in 'Gen 3 Prius Audio and Electronics' started by Big Steve, Feb 3, 2014.

  1. Big Steve

    Big Steve ramblin wreck

    Joined:
    Mar 5, 2012
    402
    39
    0
    Location:
    Richmond VA
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Four
    Whenever I start my car the default screen is the map, whether I am using nav or not. Is there a setting somewhere where I can make the audio the default screen?
     
  2. DadofHedgehog

    DadofHedgehog Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2012
    681
    276
    0
    Location:
    northern Virginia
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    In my PiP there's a choice of a split screen with a map and audio, or a map and a compass, or a map and a turn list.
     
  3. burstaneurysm

    burstaneurysm Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2013
    469
    141
    0
    Location:
    Chicago, IL
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    III
    There's a setting called "auto-change screen" or something like that.
    Set that to 'off' and then it will keep whatever screen you used last.
     
  4. Big Steve

    Big Steve ramblin wreck

    Joined:
    Mar 5, 2012
    402
    39
    0
    Location:
    Richmond VA
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Four
    Thanks. I will look for it today and report back.
     
  5. Big Steve

    Big Steve ramblin wreck

    Joined:
    Mar 5, 2012
    402
    39
    0
    Location:
    Richmond VA
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Four
    Okay, several days ago I verified that setting "Auto-change Screen" was off. I think that controls the changing the screen from one mode to another. It does NOT set the default screen. It seems that whether the screen is on audio or an application (Pandora) or Map when shut down has no impact on what is displayed when the car is started. Usually it starts in the split map/radio mode. Usually, not always. At least once this week it started on the audio screen. Isn't there a default setting somewhere. OR - what are the rules that determine which screen will come up first?
     
Loading...