Help check engine light on and red triangle?

Discussion in 'Gen 2 Prius Technical Discussion' started by Manpower, Jun 20, 2016.

  1. Manpower

    Manpower Junior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    13
    1
    0
    Location:
    Texas
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    II
    Oh ok I will buy the mini vci. The red triangle and the check engine light came back again after driving for awhile so something is differently wrong with it.
     
    bisco likes this.
  2. Manpower

    Manpower Junior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    13
    1
    0
    Location:
    Texas
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    II
    Took my car to autozone got it scan and the error code that came up was P0A93 inverter cooling system performance.
     
  3. ericbecky

    ericbecky Hybrid Battery Hero

    Joined:
    Mar 12, 2004
    4,350
    3,133
    1
    Location:
    Madison, Wisconsin
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    Two
    Sounds like you'll need to replace the pump.
    Easier to do if you have some pliers for clamping hoses.

    Access pump
    clamp off hoses
    remove old pump
    install new pump
    top off fluid as needed
     
  4. Manpower

    Manpower Junior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    13
    1
    0
    Location:
    Texas
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    II
    So I need to replace my inverter cooling pump? I heard toyota had a recall on the pump failure. Will they cover the replacement for my inverter due to the recall. I have a 2007 prius under 100k miles.
     
  5. Manpower

    Manpower Junior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    13
    1
    0
    Location:
    Texas
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    II
    I was gonna replace the water pump myself, it look fairly easy. So I look under my hood and notice some the plugs and wires are off not sure if any of these was supplying power to my water pump. There is a plug next to the hood hatch that i notice wasn't plug to anything, another black plug at the bottom with a white and brown wire have no idea where that connect to, and last a wire next to the headlight where the water pump inverter is located and I can't find where it connect to. Can anyone help me identify where these plugs are connected? I attached some pictures.
     

    Attached Files:

  6. chen.nijmegen

    chen.nijmegen Junior Member

    Joined:
    Mar 3, 2016
    2
    0
    0
    Location:
    NL
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    N/A
    I do not have a Prius Gen 2 myself. I have a prius v (same engine as gen 3)

    The plus you showed looks like some kind of plug for light (fog light maybe?) but no contact inside. I would not worry about that.

    For the engine oil fill hole, I had a BMW E46 showed same color. If I remember correctly, this will get worse if you do a lot short trips. Not a big thing either.
     
  7. Shahzad Nayyar

    Shahzad Nayyar Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2015
    71
    11
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    N/A
    Just change the inverter pump and the car shud work like breeze
     
  8. Kasra

    Kasra Junior Member

    Joined:
    Mar 10, 2018
    28
    21
    0
    Location:
    Irvine, CA
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    Four
  9. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    91,746
    41,378
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    unlikely. try torque or another hybrid app. they'll get 95% of the codes, it just depends. you can reset the codes by disconnecting the 12v neg, but that won't fix anything.
     
    Kasra likes this.
Loading...