1. Attachments are working again! Check out this thread for more details and to report any other bugs.

Hi there.. I have 2010 toyota prius gen2.

Discussion in 'Gen 2 Prius Main Forum' started by Shahrukh, Sep 9, 2020.

  1. Shahrukh

    Shahrukh Junior Member

    Joined:
    Sep 9, 2020
    6
    3
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    N/A
    I have gen 2 prius 2009. My car ac is ok on cold but after drive for 30 mins, it goes off and remains off for 20-30 minutes then come backs on for 2-3 minutes... If i cool down radiator with water, it comes back in a minute. Radiator and hybrid coolants are changed, fan speed is ok, water running is ok.. Where can be the problem?
     
  2. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    107,679
    48,930
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    check the inverter fluid reservoir for movement
     
  3. fotomoto

    fotomoto Senior Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    5,597
    3,770
    0
    Location:
    So. Texas
    Vehicle:
    Other Hybrid
    Search "prius inverter pump failure".

    GOOD LUCK!
     
  4. Shahrukh

    Shahrukh Junior Member

    Joined:
    Sep 9, 2020
    6
    3
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    N/A
    I checked. Coolant flow speed is excellent in reservoir... One last check left.. The radiator blockage with dust etc btw ac condenser and radiator.. Both are stick together in prius
     
    bisco likes this.
  5. Shahrukh

    Shahrukh Junior Member

    Joined:
    Sep 9, 2020
    6
    3
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    N/A
    Thanks God,, the problem is solved.. There was lot of congestion btw ac condenser and radiator.. I just cleaned and air was able to flow between both condenser and radiator...
     

    Attached Files:

    bisco likes this.
  6. Shahrukh

    Shahrukh Junior Member

    Joined:
    Sep 9, 2020
    6
    3
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    N/A
    I cleaned it all
     

    Attached Files:

  7. Shahrukh

    Shahrukh Junior Member

    Joined:
    Sep 9, 2020
    6
    3
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    N/A

    The tool i made from the wind screen wiper iron wire... With nylon net wrapped on it.. I cleaned between both radiator and condenser with it then rinsed with water pressure... All the work done without removing radiator from the car...
     

    Attached Files:

    SFO likes this.
  8. Shahrukh

    Shahrukh Junior Member

    Joined:
    Sep 9, 2020
    6
    3
    0
    Location:
    Pakistan
    Vehicle:
    2009 Prius
    Model:
    N/A
    Oooh..... Pretty much cold ac today...
    I am sure this thread Will help many old prius owners
     
  9. fotomoto

    fotomoto Senior Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    5,597
    3,770
    0
    Location:
    So. Texas
    Vehicle:
    Other Hybrid
    I totally missed the "A/C" part in the OP. :oops:

    Yes, airflow is critical for a/c performance. If the a/c performance improves with road speed, check the "radiator" for issues like you found and the radiator fans for proper working. The fans not working is the more common failure of the two issues.
     
  10. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    107,679
    48,930
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    wow, that was bad! are those spiders friendly?
     
  11. ChapmanF

    ChapmanF Senior Member

    Joined:
    Mar 30, 2008
    23,229
    15,053
    0
    Location:
    Indiana, USA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    IV
    [​IMG]

    It's Charlotte!!

    Did the radiator say RADIANT ?