Holy crap my stock head unit went blank.

Discussion in 'Gen 2 Prius Audio and Electronics' started by Acidbass32, Nov 7, 2015.

  1. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    As you can tell from the title, I am a little freaked out. A friend of mine and I replaced my entire sound system today (kicker comp S 10" subwoofer, kicker 3 way 6.5" door speakers, pioneer bluetooth touchscreen stereo). Needless to say all the speakers and such were wired up right, I just need to clean them up a little bit. The main problem I am having is that the metra steering wheel control modules that I bought, do not seem to be working and somewhere in the process, my stock head unit has gone completely blank. Cannot control my A/C or anything from the unit. I do not wanna take it to best buy or the dealer to see if they can do it if its something stupidly simple like forgetting to plug something in or some dumb crap like that. If anyone else has run into this issue with installing a double din unit please let me know how you solved it!
    Thanks,
    Sam
     
  2. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    IMG_6094.JPG.jpeg
    As You can see in the top screen it is completely blank, I am a little perplexed as to why this is. Because we did not mess with anything regarding that unit. Unless it is the steering wheel control module that we thought would help and actually just screwed the pooch even more.
     
  3. 69shovlhed

    69shovlhed Surly tree hugger

    Joined:
    May 13, 2012
    2,159
    727
    0
    Location:
    sterling, VA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    re-check all your connections. you did solder and shrink tube them, right?
     
  4. 69shovlhed

    69shovlhed Surly tree hugger

    Joined:
    May 13, 2012
    2,159
    727
    0
    Location:
    sterling, VA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    you did buy an adapter harness, instead of butchering your factory wiring as well?
     
  5. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    yeah used shrink wrap and solder, factory harness adapter but still no dice. maybe i need to say bye bye to steering wheel controls and just take out the adapter
     
  6. frodoz737

    frodoz737 Top Wrench

    Joined:
    Aug 26, 2010
    4,294
    2,320
    33
    Location:
    Texas
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    Four
  7. 69shovlhed

    69shovlhed Surly tree hugger

    Joined:
    May 13, 2012
    2,159
    727
    0
    Location:
    sterling, VA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    could be the adapter is just a bad one right out of the box. I had a metra axxess in my '04 and never had a problem.
     
  8. IMkenNY

    IMkenNY Im just being nosy

    Joined:
    Mar 10, 2012
    477
    299
    6
    Location:
    Tropical Buffalo NY
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Four Touring
    #8 IMkenNY, Nov 7, 2015
    Last edited: Nov 7, 2015
  9. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    THANK YOU!!!!
     
  10. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    So after me and my friend realized we were idiots and IMkenNY sent the link. We managed to figure it out. I was seriously worried about my car, but leave it up to a resistor missing to screw things up that severely.
     
  11. 69shovlhed

    69shovlhed Surly tree hugger

    Joined:
    May 13, 2012
    2,159
    727
    0
    Location:
    sterling, VA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    the adapter harness I bought had the resistor made into it. I thought it was scosche brand.
     
  12. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    I'll have to look into that, currently I was just so frustrated and it was cold and rainy so we said screw steering wheel controls at the moment.
     
  13. 69shovlhed

    69shovlhed Surly tree hugger

    Joined:
    May 13, 2012
    2,159
    727
    0
    Location:
    sterling, VA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    II
    I like the steering wheel buttons a lot, even though I'm too dyslexic to remember which button is which without looking at them.
     
  14. Acidbass32

    Acidbass32 Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    217
    52
    0
    Location:
    Galveston, TX
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    Yeah I dig them, especially when its windy and I need to 2 arm the wheel to stay in my lane. But until I have another day off from both school and work, it is a project that can wait.
     
Loading...