How to know if my Prius is equipped with PCS ?

Discussion in 'Gen 3 Prius Main Forum' started by Emad, Aug 23, 2016.

Tags:
  1. Emad

    Emad Junior Member

    Joined:
    Aug 5, 2016
    15
    3
    0
    Location:
    Jordan
    Vehicle:
    2014 Prius
    Model:
    One
    Hell all,

    How could i know if my prius is equipped with the PCS ? could i check this option using the VIN code?
     
  2. JC91006

    JC91006 Senior Member

    Joined:
    Nov 10, 2013
    14,394
    7,163
    0
    Location:
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    V
    On Gen3, it's available on the top line Prius V with ATP. Not available for Prius II thru IV
     
  3. Tideland Prius

    Tideland Prius Moderator of the North
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    41,580
    13,115
    41
    Location:
    Canada
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Technology
    PCS was also packaged with LKA and DRCC so if you have the radar cruise control distance button and LKA on/off button on the steering wheel (right side vertical spoke. They're silver buttons), you have PCS.

    Lastly, there's a PCS OFF button underneath the steering wheel, way down, almost by the the brake pedal.
     
  4. JC91006

    JC91006 Senior Member

    Joined:
    Nov 10, 2013
    14,394
    7,163
    0
    Location:
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    V
    There's a funny video on youtube of a couple guys testing the PCS system.....after you watch it, you won't want it. LOL
     
    Raytheeagle likes this.
  5. Raytheeagle

    Raytheeagle Senior Member

    Joined:
    Jul 1, 2016
    10,598
    14,466
    0
    Location:
    Bay Area, California
    Vehicle:
    2019 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    Or thankful you never had it;)
     
  6. David Beale

    David Beale Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    5,963
    1,953
    0
    Location:
    Edmonton Alberta
    Vehicle:
    2012 Prius
    Mine has been off since new. Due to the warning in the owners manual. Maybe I shouldn't have read the manual. ;)

    As Tideland said, if you have "Dynamic Radar Cruise Control" you probably have PCS. It needs the radar unit to work.
     
Loading...