HUD not working after disconnecting battery

Discussion in 'Prime Main Forum (2017-Current)' started by randerson9248, Oct 22, 2020.

  1. randerson9248

    randerson9248 Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    45
    8
    0
    Location:
    SF Peninsula, CA
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    2017 Prius Prime.

    Battery went dead again. Was going to get a new battery, but when I disconnected the negative battery terminal, I saw the connection was corroded. Cleaned up the terminals and the battery charged up fine.

    But now have several things not working: Radio doesn't recognize sirius subscription; will be a pain to get that resolved, but will be just time involved. All the display settings were lost; got the settings back. Check engine light is on, but that will probably go away after a few drive cycles.

    My main concern now is that the HUD no longer works. I turned it off and back on. Still nothing. I went into display settings and couldn't find any thing wrong there. Any ideas on how to get the HUD working again.
     
  2. schja01

    schja01 One of very few in Chicagoland

    Joined:
    Apr 22, 2005
    1,405
    961
    0
    Location:
    Chicagoland
    Vehicle:
    2018 Prius
    Model:
    Prime Advanced
    The HUD has a physical button low and to the left of the steering column. Is that the problem?
    As far as XM is concerned maybe park the car outdoors a while.
     
  3. Tips

    Tips Member

    Joined:
    Dec 22, 2019
    128
    64
    0
    Location:
    Grand Forks, B.C. Canada
    Vehicle:
    2020 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Base
    Is it possible you will have to turn everything on in the set up menu! I would not think so but it looks that way

    Posted via the PriusChat mobile app.
     
  4. randerson9248

    randerson9248 Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    45
    8
    0
    Location:
    SF Peninsula, CA
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    After cleaning he terminals and charging the battery, that button was on (green led on). I turned it off and then back on anyway. Car is always parked outside. Garage is for projects.
     
  5. randerson9248

    randerson9248 Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    45
    8
    0
    Location:
    SF Peninsula, CA
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    I checked the set-up menu and everything seemed as it should be.
     
  6. jzchen

    jzchen Senior Member

    Joined:
    Apr 9, 2012
    2,221
    695
    0
    Location:
    Arcadia, CA
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    If you have not yet done so set up an account at http://www.SiriusXM.com . You can send a reset ping from there last time I checked.

    moto g(7) power ?
     
  7. Diemaster

    Diemaster Active Member

    Joined:
    Oct 31, 2017
    267
    245
    2
    Location:
    so. cal
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Or if you have the XM app and are signed in to your account you can send that ping yourself. (used to be able to. I dont know now I dropped XM b/c the prime only gets ~100 out of 300+ stations witch is bullsh!t.)
     
  8. randerson9248

    randerson9248 Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    45
    8
    0
    Location:
    SF Peninsula, CA
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Sirius XM is now working. But HUD is still not working.

    I may disconnect the 12v battery again and re-connect to see if it comes back. Seems like a long shot, but don't know what else to do.
     
Loading...