Inverter Failure 2013 v no ready light many lightson

Discussion in 'Prius v Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Tim Jones, Jul 20, 2018.

  1. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    New here... Drove my prius v to Iowa now I'm broke down. Car went into limp mode. Took it to dealer they said inverter failure. Got a used inverter but now no ready light won't start and most of the dash lights are on. Checked traction battery and it has 213 volts.....It would run until I replaced the inverter...
    Thanks!
     
  2. Air_Boss

    Air_Boss Senior Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    3,077
    746
    0
    Location:
    New Yawk
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Was the circa 2016 Integrated Motor Generator TSB (logic re-flash) done?
     
    Raytheeagle, PriusCamper and bisco like this.
  3. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    90,012
    40,379
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    did you try rebooting the 12v? hold the power button down or press it 3 times?

    or you could read the trouble codes.
     
  4. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    Are you talking about the firmware update for the inverter. Working on the car now. Second inverter...it has the same model numbers as the one that was originally in the car. Charging new 12 volt battery up now.
     
    bisco likes this.
  5. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    Different inverter same thing. Here is a picture of the dash lights. I never get any DC voltage to the inverter .
     

    Attached Files:

  6. Air_Boss

    Air_Boss Senior Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    3,077
    746
    0
    Location:
    New Yawk
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Yes, the firmware update. It was done? Then Toyota should have provided an extended warranty on the inverter.
     
  7. Air_Boss

    Air_Boss Senior Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    3,077
    746
    0
    Location:
    New Yawk
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Fusible link somewhere?
     
  8. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    90,012
    40,379
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    did you disconnect the orange safety plug?
     
    Air_Boss likes this.
  9. lostinheadguy

    lostinheadguy Junior Member

    Joined:
    Apr 7, 2018
    67
    46
    0
    Location:
    United States
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Wait, doesn't the inverter have that warranty extension?
     
  10. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    Dealer said it didn't have the update. I bought the car used with 194,000 miles.
    Tried two different inverters. I don't have any voltage to the inverter. Big battery has 215 volts. No power on the two big cables that go to the front of the car (inverter) DC.
    I did see something about a extended warranty on the inverter
    Thanks!!!!
     
  11. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    Yes I unplugged the orange safety plug.
    Also disconnected, cleaned the battery ends and copper pieces... highest bat voltage 6.72 lowest...6.2 volts...car has been sitting close to 2 weeks. There was corrosion on some of the nuts....clean now, big battery @213 volts
    Never hear a click in the relays at the BIG battery.....it would run until I removed the Inverter.
    Have tried two different inverters and the same thing. Hard to believe I have 3 bad inverters.
    Thanks so much for any help!!!! I'm in a bind 1000 miles from home.
     
  12. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    I did find this about a repair..... link will be in my next post.
     
  13. Air_Boss

    Air_Boss Senior Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    3,077
    746
    0
    Location:
    New Yawk
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    As I mentioned above. If the TSB was performed...
     
  14. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    90,012
    40,379
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    many don't slide the orange plug after locking it down.
     
  15. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    Wish that was it..... 0 Voltage with plug out. 213 volts with plug in. Battery voltage never gets to the inverter.

    Thanks!
     
  16. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e

    Codes are P308A and P0A94

    Tried rebooting but couldn't tell if anything was happening.

    Thanks!
     
  17. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e

    Just found this info on my car. Dealer in Iowa said this wasn't done

    3/9/16

    SOFTWARE SSC F0R
    PERFORM SSC F0R SOFTWARE UPDATE FOR MOTOR GENERATOR ECU AND POWE R MANAGEMENT ECU ~|~SSC F0R ~|~PERFORMED SOFTWARE UPDATE
     
  18. padroo

    padroo Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    2,763
    2,231
    13
    Location:
    Chesterton, Indiana Another third world country.
    Vehicle:
    2016 Prius
    Model:
    Four
    Code P308A for my Gen 4 says. Hybrid/EV battery voltage sensor all circuit short to Auxiliary Battery.
    Hybrid/EV battery voltage sensor all circuit open.

    Code P0A94 DC/DC Converter Stuck On.
     
  19. Tim Jones

    Tim Jones Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    822
    322
    3
    Location:
    SE Texas
    Vehicle:
    2013 Prius v wagon
    Model:
    LE AWD-e
    I put two different inverters in and it's the same thing. I have been wondering why no voltage goes to the inverter.
    And I have the inverter firmware upgrade that the dealer said I didn't have.
    I see several different relays and boxes rite next to the HB battery.

    Thanks!!!!!!
     
  20. Raytheeagle

    Raytheeagle Senior Member

    Joined:
    Jul 1, 2016
    10,600
    14,471
    0
    Location:
    Bay Area, California
    Vehicle:
    2019 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    Have you checked fuses to ensure nothing is amiss there?
     
Loading...