Is our Prius C2 missing some wheel-well fastener plugs?

Discussion in 'Prius c Main Forum' started by XRinger, Dec 3, 2013.

  1. XRinger

    XRinger Member

    Joined:
    May 8, 2012
    196
    46
    0
    Location:
    Woburn, MA
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    Two
    There are three faster locations on the rear edge of the front wheel wells, the top one has a plug insert
    and the bottom two don't, they just have holes.

    The upper fastener is a different style, so maybe nothing is missing.
    I'm wondering why they would leave a couple of holes for road salt to fly into..?.

    Maybe they're planning on adding a mud flap someday.?.

    [​IMG]
     
  2. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Senior Member

    Joined:
    Oct 17, 2010
    40,104
    28,644
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Those are as they should be, at least, I've dealt with their counterpart on rear wheel wells of a gen 3 hatchback, so am familiar with them. I think they're meant to accept a mud flap screw.

    I've got the 17" rims, and on the rear there's a paper (yes) liner to the wheel well. I wanted to pull it off to see that nothing was accumulating, so managed, after a lot of finessing, to remove those fasteners.

    They're a total bear: there are 2 jaws inside, you can catch the tip with a pin (or very thin screw driver) and work it towards the centre while lifting on the fastener. Then you get to repeat on the opposite side jaw. Only takes about 1/2 hour lol.
     
  3. B2FiNiTY

    B2FiNiTY Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    979
    224
    0
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    Two
    I've asked this before too. It's normal.
     
Loading...