Loading JPEGs for Custom Start up images

Discussion in 'Gen 1 Prius Plug-in 2012-2015' started by bfd, Apr 29, 2012.

  1. bfd

    bfd Plug-In Perpetuator

    Joined:
    Mar 19, 2009
    659
    171
    0
    Location:
    Close to SDSU in the Far Southwest Corner of Cali
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    I've tried for as long as I feel like trying today to get a StartupImage and a DisplayImageOff loaded into the Nav system with no success.

    The folders have to be named the way I've named them, and the images are JPG as it says in the FM. There must be something else I'm missing like having one foot on the brake and the other out the window. Maybe it can't be plugged in and charging.

    Who knows.

    Has anyone gotten the custom images bit to work?
     
  2. wmmmmm

    wmmmmm Junior Member

    Joined:
    Mar 5, 2012
    53
    8
    0
    Location:
    SF Bay Area
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    I've also tried resizing them to 800x480 and that doesn't work either.
     
  3. bfd

    bfd Plug-In Perpetuator

    Joined:
    Mar 19, 2009
    659
    171
    0
    Location:
    Close to SDSU in the Far Southwest Corner of Cali
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    If I can't figure it out, I'll take the drive in when I go for first service. I'm sure someone at the dealership will be able to figure it out (ha-ha!), but if not, they'll have to make a ticket for it. If Toyota puts customization features out there, they should support it in their service depts. We'll see.
     
  4. seek

    seek Junior Member

    Joined:
    Apr 6, 2012
    32
    6
    0
    Location:
    Tewksbury, MA
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
  5. wmmmmm

    wmmmmm Junior Member

    Joined:
    Mar 5, 2012
    53
    8
    0
    Location:
    SF Bay Area
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    Thanks. That worked. I have the Advance package with the HHD navigation and you would think that it can hold more than three pictures! I guess it's better than nothing. Now to fire up Photoshop...
     
  6. bfd

    bfd Plug-In Perpetuator

    Joined:
    Mar 19, 2009
    659
    171
    0
    Location:
    Close to SDSU in the Far Southwest Corner of Cali
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    Named the folders exactly as described in the manual and in the post referred to.

    Made the pics jpeg.

    Still doesn't work for me. I reformatted the usb key to MS-DOS FAT and the system still won't copy the files.
     
  7. prj

    prj Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    41
    30
    0
    Location:
    OH
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    II
    I'd have a photo like this at startup.

    [​IMG]
     
    Ken Blake and DianneWhitmire like this.
  8. bfd

    bfd Plug-In Perpetuator

    Joined:
    Mar 19, 2009
    659
    171
    0
    Location:
    Close to SDSU in the Far Southwest Corner of Cali
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    If I could just get the system to accept a jpeg, I'd use it! LOL
     
  9. terrylowe

    terrylowe Junior Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    79
    24
    3
    Location:
    Mississippi
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    When some of you get this to work, I would like to see a picture of what you are seeing.
     
  10. radiocycle

    radiocycle Active Member

    Joined:
    May 10, 2007
    550
    78
    0
    Location:
    Vallejo, CA
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    Kit Shah and fumoffu like this.
  11. wmmmmm

    wmmmmm Junior Member

    Joined:
    Mar 5, 2012
    53
    8
    0
    Location:
    SF Bay Area
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    Here's a screen dump of the USB drive's directory structure. I also included a test screen of the "screen off" display. And no, the radio can't surf the web; it's just a screen dump!

    PS. For the Advanced package radio, the picture should be cropped to be in the ratio of 800x480. I don't know what the native resolution is but the other posts said to use 800x480. I tried 8" x 4.8" in Photoshop and it worked. If the resolution is 800x480, there's no reason to not size it on your computer 1st. The smaller size will let it transfer to the radio faster.
     

    Attached Files:

    1 person likes this.
  12. bilofsky

    bilofsky Privolting Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    525
    177
    0
    Location:
    S.F. Bay Area, CA
    Vehicle:
    2014 Chevy Volt
    That's a great photo. But since it's a Japanese car, I might use this shot of cherry blossoms in Tokyo.

    [​IMG]
     
    1 person likes this.
  13. bilofsky

    bilofsky Privolting Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    525
    177
    0
    Location:
    S.F. Bay Area, CA
    Vehicle:
    2014 Chevy Volt
    I was able to transfer the Startup and Screen Off images following the directions.

    The Startup image worked, although it's hardly up long enough to be worth the effort.

    When turning off, the screen still just goes black, even though another image is selected.
     
  14. wmmmmm

    wmmmmm Junior Member

    Joined:
    Mar 5, 2012
    53
    8
    0
    Location:
    SF Bay Area
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    It's pretty dumb. You have to select it AND click save for it to work.
     
  15. bilofsky

    bilofsky Privolting Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    525
    177
    0
    Location:
    S.F. Bay Area, CA
    Vehicle:
    2014 Chevy Volt
    On the setup screen for Screen Off images, my image, in the lower right corner of the four images, is highlighted.

    I hit Save and Save again (which doesn't change anything because it was already saved.)

    Then I hit the Power button and the screen just goes dark.

    Is that not when the Screen Off image displays?
     
  16. tanasit

    tanasit Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    399
    60
    0
    Location:
    Philadelphia
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    I use 640x480 resolution in JPG format (not jpeg) and the file size is about 100 KB each.
    This works fine.
    The other site says that the jpeg format should work too.
     
  17. tanasit

    tanasit Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    399
    60
    0
    Location:
    Philadelphia
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Five
    I think the screen off means, you have to press SETUP button, then select DISPLAY and press SCREEN OFF. This is a dark screen while you are driving not when you turn the motor off.
     
    1 person likes this.
  18. hdfixer

    hdfixer Junior Member

    Joined:
    May 7, 2012
    6
    0
    0
    Location:
    SF Bay Area
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    I followed the directions to at "T" on a current iMac and no luck. Went to the crusty WinXP work laptop and success:cool:
     
  19. bfd

    bfd Plug-In Perpetuator

    Joined:
    Mar 19, 2009
    659
    171
    0
    Location:
    Close to SDSU in the Far Southwest Corner of Cali
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    What was it about the PC that you think made the difference?

    Format of the USB drive maybe? A jpg is a jpg is a jpg. They're platform independent.
     
  20. AZGeek

    AZGeek Semi-informed Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    627
    144
    63
    Location:
    Arizona
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Five
    I agree. I tried deleting the default Toyota logo image with no luck. Since that image shows up first the other image loaded doesn't really stay on long enough to make a difference.:(
     
Loading...