Malfunction when parking

Discussion in 'Gen 3 Prius Care, Maintenance & Troubleshooting' started by JeffRigg, Feb 15, 2011.

  1. JeffRigg

    JeffRigg New Member

    Joined:
    May 10, 2010
    1
    1
    0
    Location:
    California
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Hello all i was driving today and the orange triangle started flashing, then a message on the screen appeared stating "Malfunction when parking, park in flat surface and apply parking break securely". I then contacted the dealership and was told to hold down the Power button. didnt due much, the car would not go into park. Anyone else had this problem?
     
    1 person likes this.
  2. Patrick Wong

    Patrick Wong DIY Enthusiast

    Joined:
    Mar 8, 2008
    18,083
    6,058
    0
    Location:
    Green Valley, AZ
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    Two
    Sounds like you need a new 12V battery.
     
    1 person likes this.
  3. greenmachine16

    greenmachine16 New Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    1
    0
    0
    Location:
    CT
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    I just had almost this same thing happen to me today during the last two miles of a three-hour drive on the highway. Same error message on the screen, but everything seems to function normally. Even test parked it on a hill, put it into drive and back to park several times with no issues but the error icon stays on the screen.:confused: I've put over 78K miles on it since it was brand new and this is the first time I've ever seen the big red triangle. How did you finally resolve it? I'll probably end up taking it in for a diagnostic tomorrow anyway. I hope it's as simple as resetting the code or a new 12V battery.
     
  4. seasidetraveler

    Joined:
    Apr 25, 2005
    662
    14
    0
    Location:
    CA
    Vehicle:
    Other Non-Hybrid
    Model:
    N/A
    I had this issue and it didn't end well; I ended up getting rid of the car. Hope yours got resolved: http://priuschat.com/forums/gen-iii-2010-prius-technical-discussion/86449-my-2010-broken-down.html

    I am starting to consider a Prius C but after the treatment I received from Toyota I am having second thoughts... I was going through old photos on my computer and saw the pics I took of the error message; thought I would google it to see if this has happened to others- found this post. Are more people having the issue now? I know many here thought I was being dramatic or didn't believe it really happened. It was so stressful
     
  5. Former Member 68813

    Former Member 68813 Senior Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    3,524
    960
    8
    Location:
    US
    Vehicle:
    Other Hybrid
    Model:
    N/A
    I remember your old threat. Was it a one time occurrence or did it come back later?
     
  6. seasidetraveler

    Joined:
    Apr 25, 2005
    662
    14
    0
    Location:
    CA
    Vehicle:
    Other Non-Hybrid
    Model:
    N/A

    Only once; i only kept the car 5 months after it happened.
     
Loading...