New Prius

Discussion in 'Newbie Forum' started by tonyspin, Aug 31, 2010.

  1. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    my name is Tony and I just bought a '10 Prius this morning. Does anyone know where I can get a list of the customizable parameters that can be done with the Techstream?
    Thanks
     
  2. spiderman

    spiderman wretched

    Joined:
    Jul 5, 2009
    7,505
    1,497
    0
    Location:
    Alaska
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Yo Tony, welcome aboard! There are a couple of good threads the talk about the Techstream and the use of the ScanGuage. There is an online spreadsheet of ODBII codes as well. Will post when I find em or you can use the search function in the upper right corner of this page.
     
    1 person likes this.
  3. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Thanks spiderman, I could use all the help I can get!!!
     
  4. LRKingII

    LRKingII New Member

    Joined:
    May 31, 2009
    679
    131
    0
    Location:
    Idaho
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    III
    Also in your manual is a complete list of changes the dealer can do with their computer, sorry dont remember page numbers
     
    1 person likes this.
  5. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Thanks LRKingII, I haven't picked up the car yet, and thus haven't seen the manual.
     
  6. ggood

    ggood Senior Member

    Joined:
    Jan 17, 2004
    2,436
    517
    0
    Location:
    Houston, TX
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Advanced
    Here ya go...
     

    Attached Files:

    1 person likes this.
  7. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Thanks ggood!!!
     
  8. LRKingII

    LRKingII New Member

    Joined:
    May 31, 2009
    679
    131
    0
    Location:
    Idaho
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    III
    Print the sheets and check off the ones you want done and take it to dealer and tell them you want this work done before delivery.
    If they want to charge you tell them to stick it.
     
  9. spiderman

    spiderman wretched

    Joined:
    Jul 5, 2009
    7,505
    1,497
    0
    Location:
    Alaska
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    OK, here is the thread that discusses the ScanGuageII. The spreadsheet can be found here. I guess TechStream can view the other busses in the Prius so that would be the ultimate scanner for the Prius, but expensive. If you just want to set things like the seatbelt chime and door locks, etc. I would see the dealer first (using that list that was mentioned).
    Enjoy the ride!
     
  10. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    I had the dealer turn on the alarm in my Tundra with the Techstream. The techs didn't even know it could be done. I learned how on a Tundra forum and showed them. I'm wondering if it can be done on the Prius as well?
     
  11. Anthonyjordan

    Anthonyjordan New Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    23
    1
    0
    Location:
    Long Island, NY
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    IV

    This is good advice. I did this and the dealer customized several of the options on the Customizable Features. They had no issue with it and it took the tech about 10 minutes. Good luck.
     
  12. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Ha..after reading the Scangauge thread I have more questions. How do I tell which Scangauge version I have. It is about 2 years old if that helps.
     
  13. spiderman

    spiderman wretched

    Joined:
    Jul 5, 2009
    7,505
    1,497
    0
    Location:
    Alaska
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    There is a sequence of buttons to get to the version. Do you still have your manual? If not, I think you can get it online @ their site. You probably have 3.15.
     
  14. tonyspin

    tonyspin Junior Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    19
    1
    0
    Location:
    Long Island
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    I have the manual somewhere. I'll check, thanks....
     
Loading...