1. Attachments are working again! Check out this thread for more details and to report any other bugs.

November 2023 Server Migration Notes

Discussion in 'PriusChat Website Questions' started by Danny, Nov 30, 2023.

  1. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    108,111
    49,140
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    16.6.1
     
    dolj likes this.
  2. rjparker

    rjparker Tu Humilde Sirviente

    Joined:
    Jun 6, 2008
    7,733
    4,534
    7
    Location:
    Texas Hill Country
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Three
    Definitely a problem on iPhone and iPad that did not exist prior to the big server update.

    Clearing cache does not help. No other websites or forums I use have the issue. My pc with windows and Google Chrome works properly on Priuschat.

    I added this sentence after posting the above. Saved version disappears unless manual refresh.

    IMG_4607.jpeg
     

    Attached Files:

  3. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Luddite

    Joined:
    Oct 17, 2010
    54,975
    38,390
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    This is getting to be a “lest we forget” thread? Just posted something, saved it, and as usual, it ain’t there. Till I reload the page. Must confuse the heck out of new comers. Anyway, just to stir the pot.
     
  4. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    108,111
    49,140
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    it's a real bummer, makes it harder and less fun.
     
    Mendel Leisk likes this.
  5. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Luddite

    Joined:
    Oct 17, 2010
    54,975
    38,390
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Marginally better than the posting delay. The main thing bugging me is the complete radio silence, from the man.
     
  6. rjparker

    rjparker Tu Humilde Sirviente

    Joined:
    Jun 6, 2008
    7,733
    4,534
    7
    Location:
    Texas Hill Country
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Three
    Obviously not an IOS user which seems to be the main platform with the problem. I tried a Google Chrome app but it does the same thing. Clearing caches is no help.

    However on a PC there are no issues using Google Chrome.
     
  7. Phaul80

    Phaul80 Junior Member

    Joined:
    Sep 4, 2018
    15
    3
    0
    Location:
    New Orleans, LA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Two
    Everytime i try to log in, i must reset my password.

    See this video where i log in and 1. it says the email/username is taken 2. i perform password reset and log in and log out and 3. i try to log in with the new password and it says that my email address is already in use again.

    prius chat bug must create new password | Loom
     
    bisco likes this.
  8. Brian1954

    Brian1954 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2021
    703
    265
    0
    Location:
    South Central PA, USA
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    III
    This was also reported by another member in post #232. This needs to be looked into and corrected.
     
  9. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    108,111
    49,140
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    can you stay logged in?
     
  10. Phaul80

    Phaul80 Junior Member

    Joined:
    Sep 4, 2018
    15
    3
    0
    Location:
    New Orleans, LA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Two
    thats not the issue I lay out here. I have more than one device. etc etc. If i log out, then i must reset my password because the site is telling me that the username is taken.
     
    bisco likes this.
  11. rjparker

    rjparker Tu Humilde Sirviente

    Joined:
    Jun 6, 2008
    7,733
    4,534
    7
    Location:
    Texas Hill Country
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Three
    Interesting. iOS, Android or Windows?
     
  12. dolj

    dolj Senior Member

    Joined:
    May 14, 2012
    7,544
    3,792
    0
    Location:
    Wellington, New Zealand
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    What are your browser cookie settings, and what browser and version, and OS and Version are you using?
     
  13. Phaul80

    Phaul80 Junior Member

    Joined:
    Sep 4, 2018
    15
    3
    0
    Location:
    New Orleans, LA
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    Two
    @rjparker @dolj it doesnt matter. same behavior on my phone, my laptop and wifes ipad. I had to reset my password to respond here just now. See the loom video above to see what is happening. comment #247
     
  14. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Luddite

    Joined:
    Oct 17, 2010
    54,975
    38,390
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Doing multiple edits on a post continues to be Kafkaesque in absurdity. For starters, you need to refresh every page, to see the latest edits, both in the editor and when done. And I’m pretty sure secondary edits on occasion “delete” earlier edits, meaning you need to redo, or just throw up your hands.

    FWIW, this is on an iPhone.

    @Danny last activity here still December 13 of last year??
     
  15. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    108,111
    49,140
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    For me, it seems to be deteriorating.
    I now have to refresh each page after clicking on an unread thread in new posts, or the most recent post does not show up.
    Yes, I have my hands in the air
     
    Mendel Leisk likes this.
  16. rjparker

    rjparker Tu Humilde Sirviente

    Joined:
    Jun 6, 2008
    7,733
    4,534
    7
    Location:
    Texas Hill Country
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Three
    The Apple infrastructure is not needed on Priuschat. However we will bow to scam artists and fake profiles.
     
  17. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Luddite

    Joined:
    Oct 17, 2010
    54,975
    38,390
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    The edit/refresh bug continues (why are we not surprised…):

    msybe especially on my iPhone with Safari browser:

    post a reply to a thread. For starters it doesn’t even display, till you refresh the page. Then, you notice a typo, or want to add another paragraph, go into edit, do it, post. Refresh the page if needed, and check: yup, post is updated , displaying correctly.

    notice something else, go back into edit, and fix it. Then just for giggles, before posting, check that your previous edit is there, and it ain’t.

    now what the hell to do? I really wish @damny would weigh on this.
     
    bisco likes this.
  18. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    108,111
    49,140
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    it seems to be getting worse from my apple end, is that possible? the number of times i have to click 'new posts' and refresh is getting ridiculous
     
  19. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Luddite

    Joined:
    Oct 17, 2010
    54,975
    38,390
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Word to the wise, if doing more than one edit to a posting, with the subsequent edits refresh the page, because chances are good it’ll not be showing the previous edit(s), and when you re-save those omissions will be lost.
     
    bisco likes this.
  20. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    108,111
    49,140
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    i have to refresh every edit just to see it myself
     
    Mendel Leisk likes this.