PM or Conversation not working at this time

Discussion in 'PriusChat Website Questions' started by SFO, Oct 20, 2020.

  1. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    3,495
    3,499
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    Have tried PM'ing twice with different users over the last week, and both times received this error message :


    Page Not Found
    Oops, something went wrong.
    We could not find the page you were looking for. But, maybe we can help.

    Navigate through our top menu or contact our team, browse the forums or search for the keywords, to find what you were looking for. Or, start a new discussion by clicking on new thread, and open the conversation :)

    Any ideas on when or if this essential feature will be fixed again?
     
    2GenPrius likes this.
  2. bwilson4web

    bwilson4web BMW i3 and Model 3

    Joined:
    Nov 25, 2005
    23,936
    13,560
    0
    Location:
    Huntsville AL
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    I'm pretty sure this was resolved by omitting punctuation in the title/subject text. Use the punctuation in the body of the message.

    Bob Wilson
     
  3. 2GenPrius

    2GenPrius Member

    Joined:
    Jun 2, 2018
    116
    20
    22
    Location:
    Californication
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    N/A
    Same here @SFO, I clicked on Start a Conversation and it brings me to the same error page.
     
  4. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    3,495
    3,499
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    Will bump this (and others), since it has been at least a month now.
     
  5. sam spade 2

    sam spade 2 Senior Member

    Joined:
    Mar 31, 2018
    4,336
    1,838
    0
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2017 Prius c
    Model:
    Four
    Bump all you want.
    But a LOT of past experience indicates that you are wasting your time.
    Even if the people who actually maintain the code manage to get it fixed, the odds of us being notified of that are real close to ZERO.
     
  6. Salamander_King

    Salamander_King Senior Member

    Joined:
    Nov 8, 2015
    7,373
    5,887
    0
    Location:
    New England
    Vehicle:
    2020 Prius Prime
    Model:
    LE
    I just found out that the "Start a Conversation" link works for some PC users from browsers. Mine ends up with the same error message from my Chromebook Chrome browser and my Windows PC Firefox browser but works fine on my Android phone.


    screenshot-priuschat.com-2020.12.10-17_30_18.png
     
    #6 Salamander_King, Dec 10, 2020
    Last edited: Dec 10, 2020
    SFO likes this.
  7. Tideland Prius

    Tideland Prius Moderator of the North
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    41,738
    13,288
    41
    Location:
    Canada
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Technology
    Ok I've found a work around (sort of.. I mean it is part of the feature product, so really I mean to say, "use this other method").

    If you click "start a conversation" per the link under the user name that @Salamander_King posted in the image above, you'll either get that same error message or it'll say "conversation created" but never actually move you into the conversation page.

    An alternative is to click on the user's avatar and click "Start a conversation" in the pop-up window. (see screenshot below). The only difference is that the conversation won't automatically fill the title with the current thread's title but I think that's a minor issue and at least you can still use PMs.
     
    #7 Tideland Prius, Dec 13, 2020
    Last edited: Dec 14, 2020
  8. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    3,495
    3,499
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    Thank you for trying to figure this out, and quite odd how it just stopped working.
    My browser or 'mod' level doesn't offer the "Start a conversation" after clicking on the avatar or user nick, it only shows "Profile, Media page, and Follow".

    Which browser/OS combo are you using?
     
  9. Tideland Prius

    Tideland Prius Moderator of the North
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    41,738
    13,288
    41
    Location:
    Canada
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Technology
    Darn. Is it a mod-only feature?

    Firefox on Windows 10.
     
    SFO likes this.
  10. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    3,495
    3,499
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    Not sure, but I vaguely remember seeing that as an option in the past.

    Let me play around with some user agents and see if anything pops up.
     
    Tideland Prius likes this.
  11. Salamander_King

    Salamander_King Senior Member

    Joined:
    Nov 8, 2015
    7,373
    5,887
    0
    Location:
    New England
    Vehicle:
    2020 Prius Prime
    Model:
    LE
    Yap, I confirm that clicking on the avatar does not offer me the "Start a Conversation" just as @SFO commented.

    For now, my only workaround is to start a conversation using the Android phone app. Once a conversation is started, I can receive and reply from my web browser. I've tried on Chrome on Chromebook, Firefox on Win10, Chrome on Win10, and even Edge on Win10, but behaviors are no different.

    upload_2020-12-13_14-20-51.png
     
    jerrymildred, Tideland Prius and SFO like this.
  12. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    90,577
    40,669
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    i clicked conversation on your avatar and it created but didn't bring me to the page.

    i clicked your avatar, then conversation, and it worked fine.

    macbook pro, big sur, safari.
     
    SFO likes this.
  13. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    3,495
    3,499
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    After clicking your avatar, there is a pop-up, that includes these three (3) options : Profile Page - Follow - Ignore

    There doesn't appear to be a conversation link there.

    W7, FF 64bit
     
    bisco likes this.
  14. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    90,577
    40,669
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    yours does. plus follow and ignore. is it something in my settings?
     
  15. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    90,577
    40,669
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    the box is checked that says 'accept conversations from members only'
     
  16. Salamander_King

    Salamander_King Senior Member

    Joined:
    Nov 8, 2015
    7,373
    5,887
    0
    Location:
    New England
    Vehicle:
    2020 Prius Prime
    Model:
    LE
    For me, neither your avatar nor SFO avatar shows the "start a conversation" option when clicked. In fact, the option is not available for anyone's avatar for me. I don't think it is the setting of my account causing this problem, for it used to work from my PC and still work from my phone. I believe it is something on the platform preventing PM not to work for some but not for all.

    Screenshot 2021-01-13 at 9.08.52 PM.png Screenshot 2021-01-13 at 9.08.19 PM.png
     
    bisco and jerrymildred like this.
  17. jerrymildred

    jerrymildred Senior Member

    Joined:
    Oct 28, 2016
    8,788
    10,719
    0
    Location:
    Tampa, FL
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Premium
    I seem to remember that clicking on the avatar used to offer a "start conversation" link. I could be wrong, but that really sounds familiar. Not now, though. And clicking on the conversation link in the profile box gives me the same notice that @Salamander_King uploaded in post #6. I've tried it using Safari, Firefox, and Chrome on an iMac and a Macbook Pro. Both running Big Sur.
     
    #17 jerrymildred, Jan 14, 2021
    Last edited: Jan 14, 2021
    Salamander_King likes this.
Loading...