Post-database apocalypse thread - 2014 Edition

Discussion in 'PriusChat Website Questions' started by Danny, Dec 12, 2014.

  1. hill

    hill High Fiber Member

    Joined:
    Jun 23, 2005
    16,223
    6,033
    54
    Location:
    South OC So Cal & Nashville, TN
    Vehicle:
    2004 Prius
    Model:
    IV
    ever since the apocalyptic crash, my mobile device(s) won't allow this forum to load thru tapatalk. I've even reverted back to last year's version of tapatalk, via titanium backups. I went so far as to load another rom, & still she no go. BUT .... other forums (xda, Droid, ect) still run just fine. The error I get upon loading tapatalk (error flashes by, really fast) - seems to say the file name that I posted in the OP is missing from forum site. Anybody else?

    [EDIT]on program reloading & letting the error message flash by again & again so I could read more of it.... It says "the add on file" (in the Op title) is missing.
    <sigh'ing patiently>
    sorry for the extra work Danny - and yes, as many others have already said - you're doing a great job with the forum
    .
     
    #41 hill, Dec 22, 2014
    Last edited: Dec 22, 2014
  2. TonyPSchaefer

    TonyPSchaefer Your Friendly Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 11, 2004
    14,810
    2,468
    65
    Location:
    Far-North Chicagoland
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Does that hat count as "weird"?
    [​IMG]
     
    #42 TonyPSchaefer, Dec 22, 2014
    Last edited: Dec 22, 2014
    Mendel Leisk likes this.
  3. ftl

    ftl Explicator

    Joined:
    Jun 2, 2009
    1,812
    787
    0
    Location:
    Long Island NY
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    Three
    See my detailed post earlier in this thread:
    Post-database apocalypse thread - 2014 Edition | Page 2 | PriusChat

    I asked Danny about it on Twitter and he said he'd be working on it over the weekend, but I guess he didn't get to it yet.
     
  4. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Senior Member

    Joined:
    Oct 17, 2010
    39,747
    28,280
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    One picture posting bug (apart from pic posting being broke on Iphone5):

    If I set my cursor at some point in the text, then upload a pic and opt to show it in the message, it invariably ignores cursor position, put the pic at head of the text. Workaround is to delete the embedded image, resposition cursor and re-embed the image. The second time it works. Just a bit tedious/confusing.

    Maybe like this posting. ;)

    Addendum: finding the following very simple workaround, would declare this more-or-less solved.

    Pick your picture to be uploaded, let it load. Then re-click in the message, to re-set the cursor location where you want the image to appear. Then click to embed the image.
     
    #44 Mendel Leisk, Dec 22, 2014
    Last edited: Dec 23, 2014
  5. xliderider

    xliderider Senior Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    6,543
    2,320
    0
    Location:
    Honolulu, HI
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    Today, I can't access PriusChat ? on my smartphone. I believe it is unique to PriusChat because I am able to access several other forums. Anyone else having problems? Specifically, I am getting an error message about an xml file not loading.
     
  6. Easy Rider 2

    Easy Rider 2 Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    1,584
    253
    0
    Location:
    Ocala, FL
    Vehicle:
    2013 Prius c
    Model:
    Three
    Sorry to be the Grinch here but.........
    Have you NOT read any other posts about problems with the new software ?? Maybe even in THIS very thread ???
    That has been reported already, MANY TIMES.
     
  7. dustoff003

    dustoff003 Blizzard Brigade #003

    Joined:
    Dec 27, 2010
    1,371
    333
    0
    Location:
    Waianae, HI (Oahu)
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Five
    I can't log in to the forum ? anymore please see attached screen shot from my phone.
     

    Attached Files:

  8. Blizzard_Persona

    Blizzard_Persona Senior Member

    Joined:
    Nov 2, 2014
    1,636
    848
    0
    Location:
    Pa.
    Vehicle:
    2016 Prius
    Model:
    Three
    The "new posts" button that is normally on all screens (mobile version of PC) has not been popping up over the last couple days for some reason.

    My workaround is to click the main priuschat banner and then "new posts" pops up where it should be...

    FYI.

    Thank you.
     
  9. xliderider

    xliderider Senior Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    6,543
    2,320
    0
    Location:
    Honolulu, HI
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    FYI, I did not read through this thread before posting this. I started a new thread, but the mods combined my post into this existing thread.
     
  10. ftl

    ftl Explicator

    Joined:
    Jun 2, 2009
    1,812
    787
    0
    Location:
    Long Island NY
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    Three
  11. Tideland Prius

    Tideland Prius Moderator of the North
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    40,870
    12,422
    41
    Location:
    Canada
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Technology
    Clicking/mousing over the "All Forums" menu at the top no longer shows all the forums (and clicking on it shows an empty page [just the basic framework]).

    In addition, the Prius, Prius Plug-in, Prius v and Prius c menus at the top have no quick links list.
     
  12. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    88,021
    39,237
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    thanks, i've been wondering about all those.
     
  13. rdgrimes

    rdgrimes Senior Member

    Joined:
    Jun 7, 2013
    1,658
    390
    4
    Location:
    New Mexico, USA
    Vehicle:
    Other Hybrid
    I think this is the same as what was mentioned above. But the floating banner at the top, (with mark forums read, search, etc), is missing from most forums and pages except for here and the main index page.
     
  14. ftl

    ftl Explicator

    Joined:
    Jun 2, 2009
    1,812
    787
    0
    Location:
    Long Island NY
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    Three
    And Tapatalk has now not been working for two weeks. Danny said he'd look at it last weekend, but I guess he didn't get to it. Hope he's still reading this thread!
     
  15. xliderider

    xliderider Senior Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    6,543
    2,320
    0
    Location:
    Honolulu, HI
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    I'm able to access this forum ? version 2.4.16 on my older android device.

    However, version 2.4.15 on my Galaxy S3 has that error about the xml file not loading.

    I tried uninstalling tapatalk and reinstalling, but got version 4.10.2 which gets the same error.
     
  16. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Senior Member

    Joined:
    Oct 17, 2010
    39,747
    28,280
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    The site looks good on a phone without tapatalk.
     
  17. xliderider

    xliderider Senior Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    6,543
    2,320
    0
    Location:
    Honolulu, HI
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    Runs slower than tapatalk though, especially on an older device. Tapatalk is easier to navigate for recent posts too.
     
  18. Paradox

    Paradox Prius Enthusiast / Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 22, 2005
    29,111
    8,580
    201
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Five
    I'm a bit glad tapatalk is down for a while; posts don't end in those annoying "posted from my pretty gold iPhone 6 in a pink otter box case ?" type signatures. :D
     
    Tideland Prius and xliderider like this.
  19. ftl

    ftl Explicator

    Joined:
    Jun 2, 2009
    1,812
    787
    0
    Location:
    Long Island NY
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    Three
    It's trivial to turn that off, but how do you persuade users to do it?:(
     
  20. Paradox

    Paradox Prius Enthusiast / Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 22, 2005
    29,111
    8,580
    201
    Location:
    USA
    Vehicle:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Five

    Leave the tapatalk extension that's fooked right now within the forum software alone. :sneaky: ;)

    I jest. In seriousness, there is nothing that can be done about it, unfortunately. I wish Danny had the option to block the signatures from being left behind by tapatalk but I doubt that option is contained within the extension for tapatalk.
     
Loading...