Prime won't start after preconditioning. Please help.

Discussion in 'Prime Main Forum (2017-Current)' started by MarilynB, Jan 19, 2020.

  1. MarilynB

    MarilynB Junior Member

    Joined:
    Jan 24, 2018
    1
    0
    0
    Location:
    Carmel, IN
    Vehicle:
    2011 Aqua
    Model:
    Plug-in Advanced
    We just used preconditioning for the first time while traveling in Michigan. Now the car won't start or give us any clues.

    Well, we plugged it back in, pushed AC button twice to deactivate the preconditioning, then unplugged, and now it started up normally. This might be inferred from the manual as the right way to use the pre-conditioning. It's just not at all clear from the way things are worded in the manual.
     
    #1 MarilynB, Jan 19, 2020
    Last edited: Jan 19, 2020
  2. FuelMiser

    FuelMiser Senior Member

    Joined:
    Jun 29, 2008
    777
    523
    0
    Location:
    Monument, CO
    Vehicle:
    2016 Prius
    Model:
    Touring
    update your signature with your current vehicle
     
    GSK likes this.
  3. dubit

    dubit Active Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    763
    468
    20
    Location:
    Indiana
    Vehicle:
    2016 Prius c
    Model:
    Two
    Way to go with some great advice.....

    The individual has made 1 post in a whole year. It's not that high of a priority on their list of things to get done I assure you.
     
  4. m8547

    m8547 Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    590
    349
    0
    Location:
    Colorado
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    The car won's start? What did it do when you tried to start it?

    You shouldn't have to deactivate pre-conditioning. Just opening any door stops it.
     
Loading...