Prius won’t start

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by Breanna, May 27, 2019.

  1. Breanna

    Breanna New Member

    Joined:
    May 27, 2019
    2
    0
    0
    Location:
    Redwood City
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    N/A
    I have changed both o2 sensors and coolant pump as the codes popped up on the cancer. Car drove fine and the AC that had stopped working started up again. I got home parked my car smoked with the air going and then my car just died. I go to turn it on and it flashed where the gear guage is and wouldn’t turn on but the ACC (radio lights etc) turned on. So I checked my fuses some 15a fuses were blown out new ones in changed my 12v battery and go to turn it on it turned on and flashed the gas guage and the transmition guage. It wouldn’t reverse just rolled forward. Turned it off and back on and just flashed and turned off again. Not sure what’s going on and I don’t wanna sell my baby just yet!!! And I also don’t want to spend 300$ to get a specialist to check the computer just to tell me something small is the issue. I’m 24 in the Bay Area living is rough and I’m trying to do this as cost effective as possible. The video I uploaded is the first flashing lights. Now it just flashed squares where the transmission guage lights are. If anyone can help that’d be awesome. Like maybe my coolant wasn’t bled enough or was put in wrong or something
     
  2. Breanna

    Breanna New Member

    Joined:
    May 27, 2019
    2
    0
    0
    Location:
    Redwood City
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    N/A
    I guess the video wouldn’t load. Go figure
     
  3. cyberpriusII

    cyberpriusII Prodigyplace says I'm Super Kris

    Joined:
    Oct 1, 2009
    951
    1,070
    0
    Location:
    VERY rural Oregon
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    N/A
    You cannot post a vid because you are a new member.

    Sorry, have no answers. I am not much of a car expert. Your description is a bit disjointed, but it may make perfect sense to someone that knows more than I know about the Prius.

    Also, it would probably get more notice if it were posted in the care/maintenance forum.

    Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting | PriusChat

    I will report it and see if the moderators agree or disagree.
    kris
     
  4. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Titanic Social Director

    Joined:
    Oct 17, 2010
    36,227
    25,036
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    You have to post 4~6 times, something like that, and then you can link a video.
     
  5. Dxta

    Dxta Senior Member

    Joined:
    Nov 7, 2016
    1,772
    643
    0
    Location:
    Lagos
    Vehicle:
    2008 Prius
    Model:
    II
    Might be you've a failed inverter pump already.
    Get a code reader to retrieved any stored codes.
    That would help just in case.
    Replacing the fuse won't solved the problem.
    There should be a root cause.
     
    SFO and Raytheeagle like this.
  6. SFO

    SFO Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    1,904
    2,149
    0
    Location:
    Northern California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    N/A
    Which fuses did you replace? (name or #)

    What brand of 02 sensors did you use?

    Many mechanics will only install factory OEM 02 sensors (Denso brand).
     
Loading...