Prolong Charger 0.001 Amperage

Discussion in 'Gen 2 Prius Care, Maintenance and Troubleshooting' started by s2p2e, Apr 2, 2021.

  1. s2p2e

    s2p2e New Member

    Joined:
    Apr 1, 2021
    20
    1
    0
    Location:
    Georgia, USA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    Base
    Edit - may have identified issue, wiring error on my part. So sorry!
     
    #1 s2p2e, Apr 2, 2021
    Last edited: Apr 2, 2021
  2. TJ Smith

    TJ Smith New Member

    Joined:
    May 22, 2021
    2
    1
    0
    Location:
    Burbank, WA
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    ----USA----
    What was your error??? I'm trying to use the Prolong charger, and mine displays ZERO for amperage. Please post what happened for me and others
     
    Meg&Bear likes this.
  3. edthefox5

    edthefox5 Senior Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    9,477
    4,437
    0
    Location:
    Clearwater, Florida
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Two
    Probably hooked to the car side of the relay not the battery side.
    Whatever you do make sure you take the orange safety switch out before removing the battery cover and working on the battery.
     
    jerrymildred likes this.
  4. s2p2e

    s2p2e New Member

    Joined:
    Apr 1, 2021
    20
    1
    0
    Location:
    Georgia, USA
    Vehicle:
    2006 Prius
    Model:
    Base
    So sorry for the delay! It turned out I had mistakenly reversed the polarity of the terminals on the battery - my fault entirely. It messed up the power board in the charger, so I had to buy and install a replacement after correcting the polarity.
     
Loading...