Radio screen blank after disconnecting 12 volt battery. Locking flashes 5 times every time I unlock.

Discussion in 'Gen 2 Prius Technical Discussion' started by coyotesafteru, Jun 22, 2018.

  1. coyotesafteru

    coyotesafteru Junior Member

    Joined:
    Mar 25, 2017
    13
    9
    0
    Location:
    California
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Five
    Please help !
    I was trying to install a shock sensor to the hood switch after having my catalytic converter stolen. I disconnected the connector in the left footwell to verify the correct pink wire for the hood switch. After doing this and reconnecting the plug, my central locking started flashing five times every time that I touch a door handle.
    I didn't add the sensor and put everything back together. The central locking continued to re-unlock 5 times every time I touch the handles.
    I disconnected the 12V battery for five minutes to reset. I locked and unlocked with the blade key.
    When I reconnected the battery the radio was dead. Now I have no radio, no heater blower, no AC.
    I disconnected the battery again for longer and nothing changed.
    Everything is connected as factory and I didn't change or install any alarm components.
    Any suggestions ?
    2007 Prius with 153k miles.
    Central locking flashes 5 times every time it is unlocked by the handle. It operates normally when using key fob.
    Radio screen is completely blank.
    Fuse block doesn't list fuse for radio.
    Appreciate any info. Thanks !
     
  2. JC91006

    JC91006 Senior Member

    Joined:
    Nov 10, 2013
    15,113
    7,756
    0
    Location:
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    V
    Does the car start? What's the voltage on your 12v
     
    SFO likes this.
  3. edthefox5

    edthefox5 Senior Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    9,496
    4,440
    0
    Location:
    Clearwater, Florida
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Two
    why not just get a motion sensor remote page alarm?
     
  4. edthefox5

    edthefox5 Senior Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    9,496
    4,440
    0
    Location:
    Clearwater, Florida
    Vehicle:
    2007 Prius
    Model:
    Two
    Whats the "hood switch" pink wire? There's no sensing the hood is opened. No switch afaik. So not sure what wire you pulled off there but you obviously shorted it out and blew a fuse. Check all the fuses in the footwell were your at and in the black fuse box under the hood.
     
    dubit likes this.
Loading...