Showing MPH rather than KmH

Discussion in 'Prius v Main Forum' started by cannew, Jun 19, 2017.

  1. cannew

    cannew Junior Member

    Joined:
    Sep 28, 2014
    4
    2
    0
    Location:
    EDMONTON, ab
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Two
    Just got a 2017 Prius V Technology (Canadian version) and wondered the odometer can be changed from KmH to MPH. I found a setting but it only changed the L/100 to MPG.

    We bought the Walnut because it had the Tan interior. Love it.

    Miss the 2012 version where I just pressed a button on the dash.
     
    Mendel Leisk likes this.
  2. Sooner Al

    Sooner Al Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2016
    283
    238
    0
    Location:
    Oklahoma
    Vehicle:
    2016 Prius v wagon
    Model:
    Three
  3. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Lapsed Cargo Cultist

    Joined:
    Oct 17, 2010
    22,326
    11,187
    80
    Location:
    Greater Vancouver, BC, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Yeah the way they blithely push the screens, and dump everything into them, has me in a slow burn. :cautious:
     
  4. Sooner Al

    Sooner Al Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2016
    283
    238
    0
    Location:
    Oklahoma
    Vehicle:
    2016 Prius v wagon
    Model:
    Three
    You also might stop by the dealer you purchased the car from and see what they have to say about this...
     
  5. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Lapsed Cargo Cultist

    Joined:
    Oct 17, 2010
    22,326
    11,187
    80
    Location:
    Greater Vancouver, BC, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    So does anyone know how to do this, change speedometer units on a fourth gen Prius? I've been browsing a pdf of the Owner's Manual for a bit, went through the speedo section, searched the whole documents for certain keywords, tried going page by page, so far to no avail.

    I don't have horse in this race, was just idly curious. Our's has the (simple) button on the dash, btw.
     
    #5 Mendel Leisk, Jun 20, 2017
    Last edited: Jun 20, 2017
  6. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Lapsed Cargo Cultist

    Joined:
    Oct 17, 2010
    22,326
    11,187
    80
    Location:
    Greater Vancouver, BC, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Ok, I think it's on page 139/140??

    upload_2017-6-20_8-8-28.png
    upload_2017-6-20_8-9-7.png
     
    Chazz8 likes this.
  7. cannew

    cannew Junior Member

    Joined:
    Sep 28, 2014
    4
    2
    0
    Location:
    EDMONTON, ab
    Vehicle:
    2012 Prius v wagon
    Model:
    Two
    Thanks I didn't see that.
     
    Mendel Leisk likes this.
  8. NuShrike

    NuShrike Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    1,378
    3
    0
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    Five
    That menu option isn't there on the 2017 Prius v 4 (USA) .
     
    Mendel Leisk likes this.
  9. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    60,495
    20,851
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    that is unfortunate. i'm surprised @cannew didn't come back.
     
    Mendel Leisk likes this.
  10. NuShrike

    NuShrike Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    1,378
    3
    0
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    Five
    It looked like he explicitly has that option in the menu, so there was no further comment needed.

    The USA one has no such description in the manual, nor in the actual in-car menu, as far as I can tell flipping through them.
     
    bisco likes this.
  11. TomInRockville

    TomInRockville New Member

    Joined:
    Feb 26, 2017
    6
    2
    0
    Location:
    Maryland
    Vehicle:
    2014 Prius v wagon
    Model:
    Five
    Did you get this resolved?
     
  12. Prodigyplace

    Prodigyplace Senior Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    5,086
    4,536
    0
    Location:
    Central Virginia
    Vehicle:
    2017 Prius
    Model:
    Two
    The Prius v is not a Gen 4. It is based on Gen 3.
     
  13. NuShrike

    NuShrike Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    1,378
    3
    0
    Vehicle:
    2005 Prius
    Model:
    Five
    Does anybody really call a Prius v 4 (or 1, 2, 3, 5 trim levels) a Gen 4?

    Your profile says you have a 2017 Prius 2, so ...
     
  14. Prodigyplace

    Prodigyplace Senior Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    5,086
    4,536
    0
    Location:
    Central Virginia
    Vehicle:
    2017 Prius
    Model:
    Two
    The OP originally posted this in the Gen 4 forum. Apparently they thought their Prius v was a Gen 4.
    The thread has been moved to Prius v.
     
Loading...