Toyota aqua abs/vsc/trc lights no abs

Discussion in 'Prius c Main Forum' started by Ryan's Prius, Feb 6, 2020.

  1. Ryan's Prius

    Ryan's Prius New Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    7
    0
    0
    Location:
    San Fernando
    Vehicle:
    2012 Aqua
    Model:
    N/A
    Good day all I am having a problem with my 2014 Toyota aqua. First of all i must say that this car was a flooded car I have restored and it drives well but I don't have abs. I am having trouble getting the abs to work. I have these 3 lights abs/trc/vsc light including a red brake light. I used the techstream software to scan the codes and I am getting
    C1345, C1451, C1203 error codes but I can't clear them. I try to do the linear valve learning but when the software says that the abs light and brake will flash quickly, it does not flash. It just counts down the 120 second for the test and no abs flashing light. I have replaced to entire abs booster hoping it was a computer fix but same problem. I am also getting failed test with techstream like brake bleed, zero down, etc no the abs ecu. Can someone please help me or give me advice what I can try. Thank you
     
  2. Ryan's Prius

    Ryan's Prius New Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    7
    0
    0
    Location:
    San Fernando
    Vehicle:
    2012 Aqua
    Model:
    N/A
    I took to the mechanic to do the linear valve calibration and he was unable to do it. He said it could be the yaw rate sensor that needs replacing but I had already replaced it. The sensor is in the airbag computer and I replaced it with new part.
     
  3. Royston.K

    Royston.K Junior Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    75
    52
    1
    Location:
    Singapore
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    N/A
    Try disconnecting the ECU and let the memory reset.
     
Loading...