Weird and frustrating. Oxygen sensor

Discussion in 'Gen 3 Prius Care, Maintenance & Troubleshooting' started by alanwagen, Mar 14, 2019.

  1. alanwagen

    alanwagen Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    103
    66
    0
    Location:
    FORT WORTH
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Two
    RE: 2010 Red Pruis with 103k miles.
    Weird thing happen. I was gone a week and coming back from the airport. As I was driving home from the airport, the check engine light came on. Wth??. The next day I went to O'reilly's Auto parts and they pulled the codes. Both Oxygen sensors bad. The Upstream and downstream. How weird is that?

    I took it to the dealer and the got the same codes but they thought it was just the downstream and replaced it. No dice. They had to replace both. They thought it was weird also. I had a coupon so it was $585 out the door, not too bad as the parts are high.

    Any ideas what could of caused that and/or has anyone else experienced this???
     
  2. Mendel Leisk

    Mendel Leisk Senior Member

    Joined:
    Oct 17, 2010
    40,389
    28,933
    80
    Location:
    Greater Vancouver, British Columbia, Canada
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Touring
    Maybe a failing 12 volt battery causing false alarms? Good thing to check first.

    @bisco better put a like on this...
     
    RMB and Raytheeagle like this.
  3. tankyuong

    tankyuong Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    1,203
    511
    0
    Location:
    Central MO
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    III
    Oxygen sensors are big money makers
     
  4. Raytheeagle

    Raytheeagle Senior Member

    Joined:
    Jul 1, 2016
    10,531
    14,333
    0
    Location:
    Bay Area, California
    Vehicle:
    2019 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    Excellent fill in advice(y).
     
    RMB and Mendel Leisk like this.
Loading...