Weird noise when ignition is switched to on

Discussion in 'Generation 1 Prius Discussion' started by danielmogos13, Mar 29, 2019.

  1. danielmogos13

    danielmogos13 New Member

    Joined:
    Mar 29, 2019
    2
    0
    0
    Location:
    Romania
    Vehicle:
    2001 Prius
    Model:
    I
    After a week of not starting the engine, i am experiencing some issues. First, the 12V battery is drained, which is normally, considering that 3 weeks ago i had to jump start it, and only drive it a few kilometers after that. However i am also getting a weird noise when the ignition is switched to on. Also it seems that i can push the brake pedal to the floor without big effort.
    Should i be worried about that?

    Sorry for my bad english, is not my native language.
     
    #1 danielmogos13, Mar 29, 2019
    Last edited: Mar 29, 2019
  2. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    78,056
    32,959
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    welcome!
    it is likely that all these symptoms are related to the 12v. if you're going to keep the car, start by replacing it.
     
  3. danielmogos13

    danielmogos13 New Member

    Joined:
    Mar 29, 2019
    2
    0
    0
    Location:
    Romania
    Vehicle:
    2001 Prius
    Model:
    I
    Yes, I thought that it may be related to the 12V battery, but last time when it drained, there was no noise.
     
  4. bisco

    bisco cookie crumbler

    Joined:
    May 11, 2005
    78,056
    32,959
    0
    Location:
    boston
    Vehicle:
    2012 Prius Plug-in
    Model:
    Plug-in Base
    test it in the morning after the car has been off overnight. should be at least 12.4v

    might be that your brake pump is getting old.
     
  5. Gina Williams

    Gina Williams New Member

    Joined:
    May 16, 2019
    1
    0
    0
    Location:
    Los Angeles California
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Plus
    I've only have had my Prius 2017 for 3 weeks less than 9000 miles last night it started making a humming/buzz noise and it won't go away. Any idea what this is?
     
  6. Brian in Tucson

    Brian in Tucson Active Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    870
    382
    0
    Location:
    Tucson AZ
    Vehicle:
    2003 Prius
    Model:
    N/A
    Gina, you're posting in the wrong part of the forum. This part is for very old Pri's. We know almost nothing about late models.

    Maybe run it into the dealer, it's probably covered by warranty.
     
Loading...