What did you do to ur Gen III Prius today????

Discussion in 'Gen 3 Prius Accessories and Modifications' started by sfv41901, Jul 23, 2012.

  1. Dylan Doxey

    Dylan Doxey Senior Member

    Joined:
    Mar 15, 2013
    1,389
    3,450
    92
    Location:
    San Diego, CA
    Vehicle:
    2014 Prius
    Model:
    Two
    Your brief description doesn't sound bad. I would go back and retrace all of the wiring to find a mistake, such as transposed leads on the relay block? Maybe the inline fuse is blown or missing?
     
  2. xliderider

    xliderider Senior Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    6,614
    2,382
    0
    Location:
    Honolulu, HI
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    In addition, test the relay. Applying power from a 9v battery to the coil terminals on the relay should close the relay, and you should be able to hear the click. Also, test the relay with a multimeter, if you have one, make sure there's continuity when the relay closes.
     
  3. DFW

    DFW Junior Member

    Joined:
    Sep 19, 2015
    39
    31
    2
    Location:
    Dallas
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Three
    I wired my ONEX HID kit up this afternoon. No problem, no relay. Sorry you're having trouble :(

    Got silk blaze steering wheel installed, too.

    All that's left is seat covers, headunit, speakers and sound deadening...hopefully can do next weekend.
     
  4. SwamppThingg

    SwamppThingg Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    235
    443
    0
    Location:
    Mount Prospect, IL
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Two
    I'll have better photos come daylight. But I'm too excited to not show off.
    20151018_201016.jpg
    20151018_193016.jpg
     
  5. Sean Callahan

    Sean Callahan Senior Member

    Joined:
    Sep 24, 2014
    314
    582
    0
    Location:
    Honolulu
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Two
  6. DFW

    DFW Junior Member

    Joined:
    Sep 19, 2015
    39
    31
    2
    Location:
    Dallas
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Three
    Thanks!

    Will have to see if I have problems getting it on to lift for oil changes lol.

    Also just saw that Stage 10 ESS thing. One more thing to order...smh...
     
  7. ncases

    ncases Senior Member

    Joined:
    Jun 18, 2014
    609
    672
    0
    Location:
    Chicago
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Two
  8. SwamppThingg

    SwamppThingg Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    235
    443
    0
    Location:
    Mount Prospect, IL
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Two
    It's impossible to tell in the light but it's 4D carbon fiber wrapped.
    More photos tomorrow.

    Edit: actually you can kind of see on the 2nd photo if you zoom in.
     
    Accordlayingkit and ncases like this.
  9. HelloHybrid

    HelloHybrid Senior Member

    Joined:
    May 6, 2015
    482
    1,483
    0
    Location:
    San Diego, CA
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    Two
  10. SwamppThingg

    SwamppThingg Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    235
    443
    0
    Location:
    Mount Prospect, IL
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Two
    It's in the cards.

    Also debating doing the hatch spoiler as well.
    The fellow who helped me out bought a 20' of the stuff and we are going to do it as I have time and money.

    But; my next upgrade is HIDs and fogs.
    I'll probably be doing the roof after winter along with new wheels.
    Slowly but surely.
     
  11. fopoku2k2

    fopoku2k2 Member

    Joined:
    Jul 20, 2015
    292
    58
    1
    Location:
    Columbus - Ohio
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Can you show pictures of some of your works?

    XT1060 ?
     
  12. fopoku2k2

    fopoku2k2 Member

    Joined:
    Jul 20, 2015
    292
    58
    1
    Location:
    Columbus - Ohio
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
  13. fopoku2k2

    fopoku2k2 Member

    Joined:
    Jul 20, 2015
    292
    58
    1
    Location:
    Columbus - Ohio
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Looks like everyone is doing hid's this month. Guess I better jump on board .....

    XT1060 ?
     
    Dylan Doxey and HelloHybrid like this.
  14. DFW

    DFW Junior Member

    Joined:
    Sep 19, 2015
    39
    31
    2
    Location:
    Dallas
    Vehicle:
    2012 Prius
    Model:
    Three
    I'll post an interior pic after installing radio and ESS.
     
  15. SwamppThingg

    SwamppThingg Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    235
    443
    0
    Location:
    Mount Prospect, IL
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Two
    No, a friend from work who used to do it for a living helped.
     
  16. fopoku2k2

    fopoku2k2 Member

    Joined:
    Jul 20, 2015
    292
    58
    1
    Location:
    Columbus - Ohio
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    II
    Can you ask your friend to give me a few pointers?

    XT1060 ?
     
  17. SwamppThingg

    SwamppThingg Active Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    235
    443
    0
    Location:
    Mount Prospect, IL
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Two
    Some daylight pics before work. 20151019_102554.jpg 20151019_102605.jpg
     
    Xterra72, saulbassfan, ncases and 4 others like this.
  18. Silvertn350

    Silvertn350 Junior Member

    Joined:
    Sep 21, 2015
    64
    51
    0
    Location:
    Tennessee
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Two

    When I installed my opt7 kit with the relay I ran into the same issue at first. It ended up being one of the anti-flicker capacitors . Took out the "broken" one and ran everything else without and it worked fine. Further I contact opt7 , they sent me not only another one but an extra set of bulbs for free. Threw in the new anti-flicker and whole system works great. Hope this helps, sounds exactly like what I went through.
     
  19. HelloHybrid

    HelloHybrid Senior Member

    Joined:
    May 6, 2015
    482
    1,483
    0
    Location:
    San Diego, CA
    Vehicle:
    2015 Prius
    Model:
    Two
    So I'm going another round with the relay before it gets dark, and I noticed the harness plug that connects to the oem wiring isn't the same connector as the one from the ballast as if I were to wire everything without the harness. It has different tabs and doesn't seat fully when I push it in. Is it possible I got a wrong relay?

    Edit:
    Here is a photo to go with that description. The plug on top is from the ballast and is able to seat into the OEM plug securely. It has a small tab on each side. The bottom plug is from the relay and it won't seat in the same OEM plug at all (I can pretty much tug it to disconnect). It has a single tab that is wider. image.jpeg
     
    #9399 HelloHybrid, Oct 19, 2015
    Last edited: Oct 19, 2015
  20. xliderider

    xliderider Senior Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    6,614
    2,382
    0
    Location:
    Honolulu, HI
    Vehicle:
    2011 Prius
    Model:
    Three
    It's all in the tab spacing, the one on top is an H11 connector, whereas the pins in the bottom connector is too far apart to fit into the H11 oem connector.

    If you can, release the pin terminals with a small jewelers screwdriver, then flip the pin terminals around 180 so that the flat side is near the center of the connector to make the tab spacing narrower. Does that make sense?
     
Loading...