Cabin temperature settings

Discussion in 'Prime Main Forum (2017-Current)' started by SydneyNJ, Aug 16, 2019.

  1. SydneyNJ

    SydneyNJ Junior Member

    Joined:
    May 23, 2019
    82
    23
    0
    Location:
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    Hello,

    This maybe a dumb question or a memory lost on my part.

    I've a 2018 Prius Prime Advanced purchased a few months ago. Back in May, I was playing
    around with the climate control settings and I even documented some of the steps I did.
    I recalled when I was turning ON the heat and kept pressing the up arrow (on the left side)
    on the 11.6 multimedia display screen to increase the cabin temp. If I kept pressing it, eventually
    the word "MAX" appeared on the LCD. But now I can't seem to repeat this. I now only see the word
    "HI" when the cabin temp is at the maximum.

    I am almost positive I saw "MAX" on the screen when I did this in May. Could it be under
    a different sequence of actions i did that I can't remember now? If anyone out there has
    a 2018 Prime Advanced, could you me let know?

    Thanks
     
  2. FuelMiser

    FuelMiser Senior Member

    Joined:
    Jun 29, 2008
    777
    523
    0
    Location:
    Monument, CO
    Vehicle:
    2016 Prius
    Model:
    Touring
    Could be updated software...was the car in for service in between these events?
     
  3. SydneyNJ

    SydneyNJ Junior Member

    Joined:
    May 23, 2019
    82
    23
    0
    Location:
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    No, the car was purchased in late April and hasn't been back for service.

    Like I said, I'm almost 99.9% sure I saw MAX on the screen when the cabin temp was at
    its maximum. I was just curious to see anyone noticed this in their cars and to confirm my
    observation. I didn't think about software updates. Can the updates happen over the cloud?
     
  4. ctscoob

    ctscoob Junior Member

    Joined:
    Aug 9, 2019
    56
    34
    0
    Location:
    CT
    Vehicle:
    2020 Prius Prime
    Model:
    Limited
    I haven’t tested it in my car yet, but I usually associate MAX with A/C and HI with Heat. Could you have it reversed?
     
  5. SydneyNJ

    SydneyNJ Junior Member

    Joined:
    May 23, 2019
    82
    23
    0
    Location:
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    I checked the AC temp settings. It says "LO" and "HI".

    Well maybe I really didn't see the word "MAX" then.
     
  6. Blauer Glimmer

    Blauer Glimmer Active Member

    Joined:
    May 2, 2009
    448
    169
    0
    Location:
    NY (Southern Tier)
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Memory lapse. Prius is always HI or LO
     
  7. SydneyNJ

    SydneyNJ Junior Member

    Joined:
    May 23, 2019
    82
    23
    0
    Location:
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    The reason why I asked this question now is back in 5/23/19, I posted this reply:

    2018 Prius Prime - Remote Engine Start | Page 6 | PriusChat

    See Steps 1 thru 8 I posted there. This was the same the day I went to the shop to talk to the tech.
    No reason why I could have forgotten what I saw. You may need to start from Pg1 of this thread
    to get the details if you're interested in reading.
     
  8. Tideland Prius

    Tideland Prius Moderator of the North
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    40,312
    11,833
    41
    Location:
    Canada
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Technology
    Climate control for Toyota used LO and HI. Audio uses MAX.
     
  9. Blauer Glimmer

    Blauer Glimmer Active Member

    Joined:
    May 2, 2009
    448
    169
    0
    Location:
    NY (Southern Tier)
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Prime Advanced
    Precisely
     
  10. SydneyNJ

    SydneyNJ Junior Member

    Joined:
    May 23, 2019
    82
    23
    0
    Location:
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    OK, I guess I'm convinced now that there's no "MAX' setting in both AC/Heat.

    Thanks for responding.
     
  11. Tha_Ape

    Tha_Ape Member

    Joined:
    Apr 9, 2019
    237
    142
    0
    Location:
    Washington, DC
    Vehicle:
    2017 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    If you were using the Remote Climate app, it says "max" there for both A/C and heat
     

    Attached Files:

  12. SydneyNJ

    SydneyNJ Junior Member

    Joined:
    May 23, 2019
    82
    23
    0
    Location:
    New Jersey
    Vehicle:
    2018 Prius Prime
    Model:
    Plug-in Advanced
    No, I wasn't using the app. but it's nice to know it isn't consistent.
     
    Tha_Ape likes this.
Loading...