*** help *** Forgot to remove ROOF RACK inserts *** argh ***

Discussion in 'Prime Accessories and Modifications' started by Opt1mus, Jul 19, 2021.

  1. Opt1mus

    Opt1mus Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    24
    31
    0
    Location:
    Massachusetts
    Vehicle:
    2021 Prius Prime
    Model:
    Limited
    So, I finally got around to installing the Prius Prime Roof Rack (PW301-47005) only to realize I forgot to remove the inserts off my 2017 Prius Prime that was traded in. Toyota Service department suggest looking on Ebay for Roof Rack hardware. :eek::mad:o_O

    Does anyone have suggestions for replacement part / substitution / etc ??
    I've attached PW301-47005 Cross bar installation procedure with parts in green boxes.
     

    Attached Files:

  2. Opt1mus

    Opt1mus Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    24
    31
    0
    Location:
    Massachusetts
    Vehicle:
    2021 Prius Prime
    Model:
    Limited
    The inserts came in a package of (4) in first image under box D. It's basically a pin (with if I recall correctly a hollow hole). The purpose was to insulate and cushion the mounting pin and possibly reduce movement and noise.

    Argh ... I have the original pins and must've thought those were the inserts! :confused::(

    So, I'm looking for replacements, ideas or possible workaround. I'm done _kicking_ myself. :ROFLMAO:
     
  3. Opt1mus

    Opt1mus Junior Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    24
    31
    0
    Location:
    Massachusetts
    Vehicle:
    2021 Prius Prime
    Model:
    Limited
    OEM Cross Bars / Roof Rack | PriusChat
    Missed this post w/ bigger pictures. :)

    Spoke with another Toyota Parts Department who told me to order latest cross bars. :rolleyes::rolleyes: Unfortunately, $ doesn't grow on tree for me. Worst case, I may just wrap mounting pin in electrical tape.
     
  4. Rogress

    Rogress New Member

    Joined:
    Jun 2, 2021
    4
    0
    0
    Location:
    Davis
    Vehicle:
    2021 Prius Prime
    Model:
    XLE
    Did you end up finding a solution to this?
     
Loading...