Reset ABS system -> Lost regen braking (techstream)

Discussion in 'Gen 3 Prius Care, Maintenance & Troubleshooting' started by Swan0610, Apr 13, 2016.

  1. Swan0610

    Swan0610 New Member

    Joined:
    Feb 6, 2016
    21
    3
    0
    Location:
    Colorado
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Two
    I have an early January 2010 Prius. I'm new to techstream but have endeavored to understand it and use it recently. Two weeks ago, a towing company took my prius about 20 miles and only lifted the front end. This wasn't for any problem with the vehicle other than its location. They said this was the standard tow method for my vehicle and I didn't question it at the time. I have now heard a flat bed is needed. *shakes head* After the tow, my traction control light was on and I was unable to use my hill assist feature. I let this go for a couple weeks until I could get techstream going...

    I used techstream to reset the ABS system, something I thought would clear the traction control light. It didn't do that and it ended up additionally illuminating the ABS, the ((!)) and the Brake light. Upon driving it, the brakes don't work properly, specifically, the regen zone doesn't really brake or charge the system. I have not looked specifically at the codes just yet, but will do that. Upon further online reseach, I discovered that there were issues with the braking system on these early gen 3's and a software patch was issued, something I believe my prius had done by the PO.

    I believe that I cleared the patch code with my reset and I'm wondering if techstream provides a method for re applying this "fix." I tried to go through the dealer and well... we all know how that goes if you don't go in with an ak-47 and a head full of acid. Does anybody have any advice for me? I'd sure appreciate it as the braking ability has been downgraded to dangerous if not un-drivable. Many thanks to anyone who can point me in the right direction!
     
  2. Swan0610

    Swan0610 New Member

    Joined:
    Feb 6, 2016
    21
    3
    0
    Location:
    Colorado
    Vehicle:
    2010 Prius
    Model:
    Two
    update:
    I accidentally reset the memory within the EBS memory instead of clearing the codes... soo... yea that's where I'm at right now...
     
  3. StarCaller

    StarCaller Senior Member

    Joined:
    Feb 15, 2014
    1,117
    615
    0
    Location:
    Cedar Crest, NM, USA
    Vehicle:
    2014 Prius
    Model:
    Two
    that's from here

    How do you reset ABS light & yellow ((!)) ? | PriusChat
     
  4. tankyuong

    tankyuong Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    1,336
    583
    0
    Location:
    Central MO
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    II
     
  5. tankyuong

    tankyuong Senior Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    1,336
    583
    0
    Location:
    Central MO
    Vehicle:
    2012 Prius c
    Model:
    II
    all it takes is driving a couple blocks to recalibrate and lights will automatically turn off
     
  6. heltonsc

    heltonsc Junior Member

    Joined:
    Nov 4, 2019
    42
    16
    0
    Location:
    brazil
    Vehicle:
    2013 Prius
    Model:
    Four
    have the same problem, someone help me please ????
     
Loading...